Show menu

Workshop Virtual Reality

Virtual reality is een relatief nieuwe digitale technologie waarmee je letterlijk in een virtuele 3D-wereld kunt stappen en rondkijken. VR is bezig aan een ware opmars. De technologie wordt onder andere al toegepast in de architectuur, de petrochemie, de medische wereld, de lucht- en scheepvaart, games en de automobielindustrie. De ontwikkelingen gaan razendsnel en experts zijn het er over eens: VR heeft de toekomst. Leerlingen maken in de workshop Virtual Reality hiermee kennis!

Opbouw van de workshop Virtual Reality

Tijdens deze workshop maken de leerlingen hun eigen VR-film. Zo ervaren ze wat virtual reality is en hoe ze dit kunnen toepassen. De film nemen we op met een speciale virtual reality camera die in het midden van de ruimte staat opgesteld. De camera filmt 360 graden in het rond. Alles om de camera heen is te zien en de kijker kan dus rondkijken. De leerlingen bedenken en acteren in hun eigen film. Het mooie van het filmen in virtual reality is dat alle leerlingen tegelijk een rol kunnen spelen. Na de opnames kijken we de film terug met behulp van virtual reality brillen en smartphones. Het is dan alsof je op de plek van de camera staat en er overal om je heen iets te zien is.

Geïnspireerd geraakt door deze innovatieve digitale media workshop? Kijk anders eens bij de workshops Augmented Reality en Hololens