Show menu

Start studietijd: samen vieren!

De zomer is in zicht, maar dat betekent ook dat het tijd is om na te denken over de start van volgend studiejaar! Willen jullie ook relaxt de zomervakantie in? Dan is het handig om nu alvast na te denken over hoe jullie Introductiedagen eruit komen te zien. Vaak wordt Kleinkunstig hierbij ingezet voor de organisatie van een Cultuurdag in festivalsfeer. Studenten volgen een, twee of drie workshops. Zelfgekozen of juist in klasverband om elkaar beter te leren kennen. Wat gun jij jullie studenten op hun eerste dag?

Positieve groepsdynamiek

De start van het nieuwe studiejaar is een tijd waarin studenten samenkomen en nieuwe vriendschappen en banden smeden. Om ervoor te zorgen dat dit proces soepel verloopt, is het essentieel om een veilige en ontspannen groepssfeer te creëren. Ook op het MBO waar we een diverse groep studenten treffen, met een grote variatie in leeftijden en studierichtingen. Een extra reden om op een leuke manier kennis te maken met de andere studenten. En wat is er nu beter dan een Cultuurdag om dit te bewerkstelligen? Tijdens deze dag gaat iedereen aan de slag met iets nieuws. Dit creëert een band waarin studenten elkaar aanmoedigen om tot een volgend niveau te komen en er een trots groepsgevoel ontstaat door de nieuw verworven vaardigheden en eindresultaten.

Introductiedag-mbo-1

Wat doe je allemaal tijdens een Cultuurdag?

Tijdens een Cultuurdag kunnen studenten zich onderdompelen in een wereld vol creativiteit en expressie. Met een breed scala aan workshops in 7 verschillende kunstdisciplines is er voor ieder wat wils. Of het nu gaat om Free Running, Zeefdrukken, Augmented Reality, Graffiti of Hiphop Dance, elke student kan iets vinden wat zijn of haar interesse wekt. De dag kan zo groot of klein als jullie willen, van 4 tot wel 80 workshops!

Hoelang duurt een workshop voor het mbo?

We bieden verschillende mogelijkheden wat betreft de duur van een workshop: variërend van 45 minuten tot 180 minuten. Zo kunnen we voldoen aan jullie specifieke wensen en behoeften.

Een optie is bijvoorbeeld een verdiepende workshop van 180 minuten per student, waarbij ze de diepte in kunnen duiken binnen een specifiek onderwerp of vaardigheid. Maar misschien geven jullie de voorkeur aan een iets kortere duur, zoals twee rondes van 75 minuten, waardoor studenten de mogelijkheid krijgen om diverse workshops bij te wonen en verschillende disciplines te verkennen. Een andere optie is drie rondes van 60 minuten, waarbij de focus ligt op het ontwikkelen van een breed scala aan vaardigheden.

We begrijpen ook dat het plannen van een dergelijk evenement logistiek uitdagend kan zijn. Daarom staan we open voor flexibele oplossingen, zoals het verdelen van de studenten in twee groepen, waarbij de ene helft ’s ochtends workshops volgt en de andere helft ’s middags. workshop-moderne-dans-mbo-1

Welke materialen moet ik regelen voor een Cultuurdag?

Lokaal, A4-papier en pen/potlood, de rest verzorgt Kleinkunstig! Denk bijvoorbeeld aan iPads, microfoons, cajons en andere materialen die nodig zijn voor de workshops. Om jullie volledig te ontzorgen, ontvangen jullie van ons een gedetailleerd draaiboek waarin alle belangrijke informatie is opgenomen. Hierin staat beschreven wat er van begin tot eind zal gebeuren, zodat jullie precies weten wat jullie kunnen verwachten.

Op de dag zelf zal er een coördinator aanwezig zijn die fungeert als aanspreekpunt voor alle workshopdocenten. Deze persoon staat klaar om eventuele vragen te beantwoorden en te zorgen dat alles soepel verloopt. Zo kunnen jullie zonder zorgen genieten van een prachtige dag, zonder dat jullie je druk hoeven te maken over de organisatie.

Kortom, Kleinkunstig zorgt ervoor dat vrijwel alle materialen worden verzorgd bij de start van het mbo studiejaar. Zo kunnen jullie je volledig concentreren op het genieten van een fantastische dag vol creativiteit en inspiratie, zonder de stress van de voorbereidingen.Workshop-mbo-DJ-techniek-2

Wil jij ook aan de slag met een spetterende start van het studiejaar? Neem vooral contact op met de contactpersoon van jouw regio. Hij of zij denkt graag met je mee!