Show menu

Jeroen Jesse directeur van Impresariaat Uit De Kunst

IUDK: horen, zien, beleven, genieten…

Impresariaat Uit De Kunst is al jarenlang een toonaangevende partij in de cultuureducatiebranche. Hun Etalagedagen worden altijd drukbezocht en zijn een waar pareltje als het gaat om inspiratie op het gebied van mooie voorstellingen voor voortgezet en primair onderwijs. Kleinkunstig is dan ook ontzettend trots om met hen te mogen samenwerken aan Present.

Landingspagina-Jeroen-rondom-quote

“We hopen dat we inspiratie brengen, maar ook geïnspireerd raken”

Toen de wens van een evenement als Present werd uitgesproken tussen Kleinkunstig en Impressariaat Uit De Kunst was Jeroen direct enthousiast. “de afgelopen jaren is er duidelijk meer ruimte voor, en vraag naar, thema’s die ‘schuren’ op school. Seksualiteit, online gamen, social media, gender, culturele verschillen enzovoort. Wij hebben prachtige voorstellingen die hier het gesprek over stimuleren, en het lijkt mij fantastisch om deze thema’s niet alleen middels voorstellingen te laten ervaren, maar ook met elkaar te bespreken in De Blikopener en workshops die dit gesprek versterken. En dit alles met de mensen die het allemaal mogelijk maken voor de leerlingen: de cultuurcoördinatoren, de decanen, de dramadocenten, de CKV-docenten en meer! Het contact is in mijn ogen ook echt tweerichtingsverkeer: we hopen dat we inspiratie brengen, maar ook geïnspireerd raken door contact met makers en scholen en genieters.” 

“Ik vind het bijzonder dat we met Present de hele sector laten samenkomen. De makers, maar ook de scholen én wij als bemiddelaars. Het is een interactieve dag waar wij allen een rol in spelen. Het is het hele spectrum, waar we met deze dag alle raakvlakken kunnen zien en ervaren”, aldus Jeroen Jesse.

Jeroen-Jesse-1

Meld je aan!

Ben jij net zo enthousiast geworden als Jeroen over Present? Meld je dan nu direct aan!