Show menu

Kerstwens namens het Kleinkunstig team

Kerstkaart KK 2020 1

Fijne kerstvakantie

Onze kerstwens inluiden met het bericht dat we weer in lockdown zitten, is niet de meest positieve opening. Waar wij net als de scholen enorm uitkeken naar een mooie afsluitende week voor kerst, met zo’n 75 evenementen door het hele land, ging plots een streep door de agenda. Maar net zoals afgelopen maart zetten wij direct alle zeilen bij: hoe kunnen wij scholen en zelfstandig ondernemende workshopdocenten het beste helpen in deze bizarre en moeilijke tijd? 

We belden met scholen en workshopdocenten, hielden team brainstorms en deden vervolgens wat wij inmiddels hebben geleerd: de schouders eronder! Met als resultaat dat de eerste opgeschorte evenementen al een nieuwe datum hebben en waar mogelijk workshops alsnog online worden gegeven. Immers met een nieuwe datum in zicht, of vervangende online workshop, kan een workshopdocent weer wat opgeluchter ademhalen. Daarbij worden de facturen van workshopdocenten, zoals ze van ons gewend zijn, nog steeds binnen een week uitbetaald. En vragen we zzp-docenten om digitale lesmaterialen te ontwikkelen.

Alle medewerkers van Kleinkunstig en Grote Broer hebben contact met honderden scholen in heel Nederland. Afgelopen week werd een wederzijds begrip en respect heel duidelijk voelbaar. We zitten met zijn allen in hetzelfde schuitje en proberen zo goed en zo kwaad als het kan samen naar de overkant te komen. Wat mooi dat wij allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: zo snel mogelijk de leerlingen weer mooie kunst ervaringen laten beleven en workshopdocenten hun werk laten uitvoeren.

Voor scholen hopen wij ook deze periode een ondersteunende en ontzorgende rol te kunnen spelen. De cultuurdagen en workshops die gepland stonden kunnen kosteloos worden opgeschort naar later dit schooljaar. We bespreken met scholen ook alternatieve programma’s wanneer zij in de knel komen met te behalen kerndoelen, bijvoorbeeld door online tours in musea te ontwikkelen ten behoeve van eindexamens. Wij denken mee! 

Tijdens de vele belletjes met cultuurcoördinatoren, vakdocenten en teamleiders kregen wij een steeds completer beeld van wat er speelt. Wat hebben jullie hard gewerkt! Jullie hebben regelmatig de plannen of lessen moeten aanpassen en jezelf enorm flexibel moeten opstellen. Je hebt online lesgegeven met incomplete klassen, sommige leerlingen thuis en sommigen op school. Kortom: je hebt enorm veel gegeven. 

We hopen dat je in de kerstvakantie even tijd voor jezelf kunt nemen, tot rust kan komen en de boel maar even de boel laat. We wensen je een rustige, ontspannen kerstvakantie toe. En veel positieve energie om met elkaar te beginnen aan een nieuw creatief jaar!

Salina, Wouter, Siska, Sjoerd, Evelien, Matthijs, Marcel, Albert,

Houda, Fleur, Sarah