Show menu

Kleinkunstig in 2035

Kleinkunstig zou Kleinkunstig niet zijn als we ons niet zouden blijven vernieuwen. We zijn altijd gericht op innovatieve technieken, de nieuwste onderwijsvormen, en mogelijke samenwerkingen. We zijn trots op deze toekomstgerichte visie en nemen dan ook eens in de zoveel maanden de tijd om hier in een strategiesessie weer eens aandacht aan te besteden.
Deze keer zoomden we flink ver uit en keken we naar hoe (kunst)educatie er mogelijk uit zou zien in 2035. En, welke rol speelt Kleinkunstig hier dan in?

Kleinkunstig in 2035 – bijna 15 jaar vooruit kijken!

De dag startte met de prachtige wandeling richting het Kröller-Müller Museum. Geen toevallige keus, want afgelopen jaar was dit museum de eerste die met ons de stap zette om museumpartner van Kleinkunstig te worden. Samen met hen creëerden we een prachtige online tour waar (examen)leerlingen een live wandeling door de Beeldentuin konden maken. We zijn nog steeds erg trots op deze mooie samenwerking! Deze inspirerende omgeving deed ons beseffen dat waar wij vier jaar geleden in eenzelfde soort sessie van droomden; namelijk van samenwerkingen met toonaangevende musea, we deze ondertussen écht gerealiseerd hebben. Dus, onze strategiesessies zijn niet alleen dromen, maar vormen de basis voor concretisering van waar wij met Kleinkunstig naartoe gaan als organisatie! Waar staat Kleinkunstig in 2035? Gaaf om met het hele team over na te denken!

‘Tony de Toekomsttotem’

Onder leiding van Matthijs de Groot van Spinner en Langkous werd ‘Tony de Toekomsttotem’ geopend.
Tony hoort bijna bij ons meubilair; vier jaar geleden hield Tony toezicht op de brainstormsessie en werden hierin alle briefjes met ideeën verzameld die wij met Kleinkunstig wilden bereiken. Wat prachtig om te zien dat veel van deze ideeën ondertussen gerealiseerd zijn. Niet alleen de samenwerkingen met musea, maar ook dat ons label voor primair onderwijs (Grote Broer Kunsteducatie) enorm gegroeid is en dat we diverse kantoren in het land hebben. Kortom, een terugblik om trots op te zijn!

Kleinkunstig in 2035?

The Deep Dive

Vervolgens nam Matthijs het team mee in een energieke brainstorm: ‘The Deep Dive’. Samen doken wij in de materie. Ideeën vlogen in het rond en werden uiteindelijk aan elkaar gepresenteerd. Wat een gave manier om in heel korte tijd tot nieuwe inzichten te komen. Kleinkunstig in 2035? ‘The sky is the limit!’ Van duurzaamheid tot nieuwe doelgroepen, online platforms tot fysieke festivals. Wat heerlijk om eens zo breed te kunnen denken als de toekomst nog zo ver weg is.


Een ding werd duidelijk; het blijven ontzorgen van scholen en klein genoeg blijven om persoonlijke begeleiding aan scholen te blijven bieden maar tegelijkertijd groot genoeg om mooie innovatieve dingen te kunnen bieden blijven kernpunten van Kleinkunstig. We hopen jullie allemaal in 2035 nog steeds te zien op en rond school!

Kleinkunstig in 2035? De ideeën!