Show menu

Kwaliteitskeursmerk: Kleinkunstig is op weg

logo-cbct_fc_kwaliteit-in-beeld


Waarom een keurmerk of certificaat? 

Kleinkunstig streeft al sinds haar ontstaan naar groei en toekomstbestendigheid. De coronacrisis heeft ons bovenal laten zien dat wij in staat zijn om een flinke storm goed te doorstaan. Wij zijn een gesprekspartner binnen de cultuureducatiebranche en groeien mee met de ontwikkelingen. Onze missie draait om het bieden van een helpende hand, vooruit te kijken en met onze innovatieve houding nieuwe trends te creëren. We willen ons bewijzen als ‘steady partner’. Maar wat zegt dat dan precies, als wij dat vinden? En waarin kunnen we dan gaan ontwikkelen? Onze toekomstbestendigheid willen we graag objectief bevestigd zien en we hopen, door middel van een certificeringsproces en audit, een kwaliteitskeurmerk/certificaat van CBTC te krijgen.

Hoe werkt zo’n certificering? En wie doet dat?

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal beoordeelt als onafhankelijke organisatie, zo goed als kan,  hoe wij als Kleinkunstig er nu voor staan en of we een toekomstbestendige organisatie zijn. Dit is soms best lastig, want zij richten zich over het algemeen op bibliotheken en gesubsidieerde cultuurorganisaties. Kleinkunstig maakt geen gebruik van structurele subsidies en is daardoor op sommige vlakken voor CBCT nieuw terrein. Desalniettemin zien ook zij de waarde in van onze organisatie binnen de cultuur- en onderwijssector en hebben ons opgenomen in het certificeringsproces. Dit is een proces waar wij als bedrijf al een jaar mee bezig zijn. Met name onze collega Sarah Evers brengt in kaart wat er benodigd is om deze certificering in gang te brengen én tot een goed einde te brengen. 

Audit-Kleinkunstig-informatie

Alle werkprocessen werden tot de puntjes uitgeplozen en inzichtelijk gemaakt, 15-jarenplannen, 10-jarenplannen, 5-jarenplannen, 1-jaarsplannen en 6-maandenplannen werden in diverse sessies opnieuw onder de loep genomen of waar nodig nieuw opgesteld. Ambities en knelpunten, scores en onderbouwingen, missie en visie… Dit en meer werd vervolgens door een zelfevaluatie gevat in zeven verschillende normen van het CBTC (Strategie&Beleid, Middelen, Mensen, Samenwerking, Producten&Diensten, Resultaten&Verantwoording en Compliance).  


De audit 

Twee experts komen langs op ons kantoor in Zwolle en zullen door middel van diverse gesprekken met Kleinkunstig, maar ook enkele ‘stakeholders’ een beeld proberen te krijgen van onze organisatie. Vier scholen (twee PO en twee VO) waar wij jarenlang met veel plezier mee mogen samenwerken, diverse workshopdocenten en alle collega’s staan paraat om hen te woord te staan. Ook zal het auditteam een mooie workshop Pinhole Fotografie volgen. 

Een vervreemdende factor hierin is corona. Waar normaal ons kantoor vol collega’s bruist van energie, enthousiasme en positiviteit, hangt er nu vooral stilte en wordt het enthousiasme via beeldschermen en telefoons gedeeld. Enkele collega’s werken soms een dagje op kantoor, maar de meesten werken vanuit huis. Bureaus, beeldschermen en bureaustoelen zijn verhuisd naar thuiswerkplekken in Gouda, Leiderdorp, Arnhem en Zwolle.. Een klok staat (letterlijk) stil op kantoor. En hoe krijg je die magie te pakken die het kantoor van Kleinkunstig uitstraalt wanneer alle collega’s over en weer met elkaar overleggen en samenwerken aan mooie ideeën en evenementen? 

Wij hopen dat de gesprekken met alle betrokkenen en de workshop ons tomeloze enthousiasme en onze betrouwbare werkwijze weten te vangen. We zijn enorm benieuwd en hopen jullie allen dit jaar te mogen verrassen met een prachtig keurmerk dat bevestigt wat wij allang weten: Kleinkunstig is bijzonder en staat voor kwaliteit!