Online workshops gaan van start!

Online workshops van Kleinkunstig volgen? Dat kan vanaf nu. Leerlingen komen binnen in een online klaslokaal waar de workshopdocent van Kleinkunstig hen opwacht. Ze volgen live de workshop en maken bijvoorbeeld een Podcast, Beat of Stiftgedicht. Een gave aanvulling op het CKV-programma en leuke afwisseling tijdens het thuisonderwijs.
» Lees verder

Een dosis gratis lesmateriaal en inspiratie

Gratis lesopdrachten en veel inspiratie: dat hebben we voor je! Naast onze workshops en dagprojecten, willen we ook vrijblijvend kennis delen. Zo hebben we voor de meeste kunstvormen lesbrieven geschreven met actieve en ook digitale opdrachten. Daarnaast kan je via ons de 2D3D poster downloaden. Lees snel verder voor meer informatie.
» Lees verder

Ontmoet onze nieuwe workshopleider

Willemijn den Harder Beeldende kunst
Beeldend kunstenaar Willemijn den Harder maakt het alledaagse mooier door kunst. Als workshopleider sluit ze aan op de belevingswereld van leerlingen en stimuleert hen om met open vizier naar de wereld te kijken. Een portret van Willemijn: energiek, gedreven en veelzijdig!
» Lees verder

Nieuw! Workshop Pinhole Fotografie

Laat jouw leerlingen kennismaken met de betoverende wereld van de analoge fotografie. Techniek, kunst en ambacht komen samen in deze fascinerende workshop. Leerlingen ontdekken wat er komt kijken bij het maken van analoge foto’s, die ze zelf ontwikkelen in een doka. Magisch!
» Lees verder

Onze nieuwste workshop: Podcast maken!

Ze bestaan al lang, maar met name de laatste jaren zijn ze enorm populair geworden: Podcasts. Ga met jouw leerlingen ook deze journalistieke workshop volgen! Ze leren de tips en tricks van hoe je een goede podcast opzet.
» Lees verder

Wedstrijd Kunst & Techniek: Artcadia

Oplossingen zoeken voor dringende problemen waar wij in de toekomst mee te maken krijgen, dat laat Artcadia graag aan de leerlingen over! Artcadia is een gave kunst- en techniekwedstrijd voor middelbare scholen, waarbij leerlingen gaan ontwerpen voor de toekomst.
» Lees verder

De Waerdenborch Cultuurdag 2019

"Goedemorgen Fleur, Het was een fijne dag met creatieve explosie, enthousiaste leerlingen en geweldige begeleiders. Geen op en of aanmerkingen, het was top!” Kijk, dát zijn nog eens evaluaties om ‘s ochtends op kantoor met je koffie in de hand een dansje bij te doen! Lees hier over de fijne topdag bij De Waerdenborch te Holten.
» Lees verder

Robotica en origami gecombineerd

Een eeuwenoude kunstvorm verbinden aan Robotica. Dit doen we met een van onze nieuwe workshops: Robotische origami. Deze workshop biedt inzicht in technische kneepjes zoals stroomcircuits en Muscle Wire om deze vervolgens toe te voegen aan een mooi origami-kunstwerk.
» Lees verder

Stad & Esch Cultuurdagen 2019

Wow! Geen cultuurdag, maar een hele cultuurWEEK organiseerden we met Kleinkunstig van 4 t/m 8 februari bij Stad & Esch in Meppel. De wens vanuit school: een week waarbij iedere dag een andere leerlaag twee workshops en een voorstelling meemaakt. Deze wens zetten wij natuurlijk graag om in een spetterend programma!

» Lees verder

Onze Workshopleiders

Samera Pronk Grimeren
Workshopocent Samera is in juli 2018 begonnen bij Kleinkunstig als docent voor de workshop Grimeren. Als een energieke frisse wind waait zij door het team. Afgelopen december is zij voor het eerst als coördinator op een Cultuurdag ingezet, want Samera is als ‘nieuweling’ op volle kracht gestart en heeft haar plaats helemaal gevonden!
» Lees verder

Workshopreeks Personal branding

Onze ‘Nieuwe Maker’ en workshopdocent Mirjam heeft een uitdagende workshopreeks rondom Personal Branding ontwikkeld. Vanuit reflectie creëren de leerlingen op diverse manieren een beeld dat hun identiteit en imago weergeeft. De try-outs voor de workshops Instagram Stories, Alfabet Design, Superimpose en Beeldmerk zijn in volle gang!
» Lees verder
 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.