Show menu

Terugblik op de online kijkdag

Online workshops geven biedt natuurlijk uitdagingen, maar ook hele nieuwe kansen en mogelijkheden! Wij hielden een online kijkdag om te laten zien hoe wij die mogelijkheden benutten!
» Lees verder
Online-Kijkdag-Kleinkunstig-school-4

Workshops rondom het thema vrijheid!

Vrijheid en kunst zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! De vrijheid om zelf iets te maken, jezelf te uiten en jezelf volledig te laten zien. En die vrijheid willen we vieren! In april en mei (rondom bevrijdingsdag) biedt Kleinkunstig 10 workshops aan rond het thema ‘Vrijheid’. Want vrijheid maak je samen!
» Lees verder
Thema-vrijheid-blackout-poetry-workshop-school

Online Kijkdag op 22 maart

Met trots organiseren wij op 22 maart onze eerste Online Kijkdag! In twee workshoprondes laten we zien hoe wij onze workshops geven, zowel online als fysiek. Je kunt zelf kiezen bij welke workshops je wilt meekijken. Meld je dus nu aan via onderstaande link.
» Lees verder
Eerste-Online-kijkdag-Kleinkunstig

Subsidie: Extra hulp voor de klas

Het is een moeilijke tijd, dat is al veel gezegd, maar daarom niet minder waar. Het onderwijs stond sinds maart 2020 voor grote uitdagingen. Het kabinet stelt 210 miljoen euro beschikbaar waarmee scholen en instellingen in het po, vo en mbo extra hulp binnen en buiten de klas kunnen inschakelen. Kleinkunstig kan helpen met het geven van invulling aan de subsidie.
» Lees verder
Logo-min-ocw

Kerstwens namens het Kleinkunstig team

Wauw wat een jaar was 2020! Nu is het tijd om terug te blikken, want wat hebben we veel meegemaakt met jullie! We hopen dat je in de kerstvakantie even tijd voor jezelf kunt nemen, dat je even tot rust kan komen en de boel maar even de boel laat. We voelden de behoefte een kerstwens te schrijven en terug te kijken. Lees hem hier!
» Lees verder
Kerstkaart KK 2020 1

Kleinkunstig in coronatijd: hoe gaat dat?

Wat een enorme klap kreeg de kunst- en cultuursector de afgelopen maanden door corona te verduren. Kleinkunstig stond in deze tijd echter direct paraat om een positieve draai aan deze moeilijke situatie te geven. Met online workshops, 'gepaste-afstandworkshops' en samenwerkingen met o.a. Kröller-Müller Museum, Groninger Museum en Scapino Ballet als resultaat.
» Lees verder
970x404 Anderhalf meter

Workshops Computerkunst & Game Design

Vanaf half september hebben we drie workshops rondom computerkunst: Game Design, Programmeren met algoritmes en Interactieve Installatie. Leerlingen maken binnen deze workshops kennis met nieuwe vormen van digitale kunst!
» Lees verder
Interactieve installatie workshop school ckv 2

Brochure schooljaar 20/21

De brochure voor schooljaar 20/21 is er! In de brochure lees je alles over onze nieuwe workshops rondom game design en computerkunst. En we hebben vanaf dit schooljaar ook workshops voor loopbaanoriëntatie. Download de brochure nu!
» Lees verder
Brochure homeupdate

Unieke online CKV-dag gelanceerd!

Samen met het Kröller-Müller Museum, Scapino Ballet, Holland Opera en Handsome Poets hebben we de online CKV-dag ontwikkeld. Een dag vol spetterende, inspirerende en unieke online workshops. Laat je leerlingen door de beeldentuin van het Kröller-Müller struinen! En wanneer krijg je nou een workshop van Tim van Esch, de frontman van Handsome Poets, over het creatieve proces van een popband? Alle workshops worden live gegeven door een workshopleider!
» Lees verder
Tim Handsom Poets Workshop 1

Maatregelen Kleinkunstig in 'coronatijd'

In lijn met de adviezen vanuit het RIVM en de VO-raad heeft Kleinkunstig diverse acties ondernomen. Zo kan je ons hygiëneprotocol downloaden en biedt Kleinkunstig diverse online én offline oplossingen voor het ervaren van kunst en cultuur door jongeren. Als school kun je nu bijvoorbeeld kiezen uit onder andere "gepaste-afstandworkshops", een online CKV-dag of online workshops.
» Lees verder
Workshop Etsen afstand 1

Online workshops gaan van start!

Online workshops van Kleinkunstig volgen? Dat kan vanaf nu. Leerlingen komen binnen in een online klaslokaal waar de workshopdocent van Kleinkunstig hen opwacht. Ze volgen live de workshop en maken bijvoorbeeld een Podcast, Beat of Stiftgedicht. Een gave aanvulling op het CKV-programma en leuke afwisseling tijdens het thuisonderwijs.
» Lees verder
Online workshops blackout poetry

Een dosis gratis lesmateriaal en inspiratie

Gratis lesopdrachten en veel inspiratie: dat hebben we voor je! Naast onze workshops en dagprojecten, willen we ook vrijblijvend kennis delen. Zo hebben we voor de meeste kunstvormen lesbrieven geschreven met actieve en ook digitale opdrachten. Daarnaast kan je via ons de 2D3D poster downloaden. Lees snel verder voor meer informatie.
» Lees verder
Lesmateriaal

Ontmoet onze nieuwe workshopleider

Willemijn den Harder Beeldende kunst
Beeldend kunstenaar Willemijn den Harder maakt het alledaagse mooier door kunst. Als workshopleider sluit ze aan op de belevingswereld van leerlingen en stimuleert hen om met open vizier naar de wereld te kijken. Een portret van Willemijn: energiek, gedreven en veelzijdig!
» Lees verder
Foto Willemijn

Nieuw! Workshop Pinhole Fotografie

Laat jouw leerlingen kennismaken met de betoverende wereld van de analoge fotografie. Techniek, kunst en ambacht komen samen in deze fascinerende workshop. Leerlingen ontdekken wat er komt kijken bij het maken van analoge foto’s, die ze zelf ontwikkelen in een doka. Magisch!
» Lees verder
Workshop Pinhole voor school

Onze nieuwste workshop: Podcast maken!

Ze bestaan al lang, maar met name de laatste jaren zijn ze enorm populair geworden: Podcasts. Ga met jouw leerlingen ook deze journalistieke workshop volgen! Ze leren de tips en tricks van hoe je een goede podcast opzet.
» Lees verder
Podcast maken workshop op school

Wedstrijd Kunst & Techniek: Artcadia

Oplossingen zoeken voor dringende problemen waar wij in de toekomst mee te maken krijgen, dat laat Artcadia graag aan de leerlingen over! Artcadia is een gave kunst- en techniekwedstrijd voor middelbare scholen, waarbij leerlingen gaan ontwerpen voor de toekomst.
» Lees verder
Workshop school onderwijs Protopiper 8

De Waerdenborch Cultuurdag 2019

"Goedemorgen Fleur, Het was een fijne dag met creatieve explosie, enthousiaste leerlingen en geweldige begeleiders. Geen op en of aanmerkingen, het was top!” Kijk, dát zijn nog eens evaluaties om ‘s ochtends op kantoor met je koffie in de hand een dansje bij te doen! Lees hier over de fijne topdag bij De Waerdenborch te Holten.
» Lees verder
Workshop school onderwijs Zeefdrukken 5

Robotica en origami gecombineerd

Een eeuwenoude kunstvorm verbinden aan Robotica. Dit doen we met een van onze nieuwe workshops: Robotische origami. Deze workshop biedt inzicht in technische kneepjes zoals stroomcircuits en Muscle Wire om deze vervolgens toe te voegen aan een mooi origami-kunstwerk.
» Lees verder
Workshop school Robotische Origami

Stad & Esch Cultuurdagen 2019

Wow! Geen cultuurdag, maar een hele cultuurWEEK organiseerden we met Kleinkunstig van 4 t/m 8 februari bij Stad & Esch in Meppel. De wens vanuit school: een week waarbij iedere dag een andere leerlaag twee workshops en een voorstelling meemaakt. Deze wens zetten wij natuurlijk graag om in een spetterend programma!

» Lees verder
Cultuurdag Kleinkunstig Stad en Esch

Onze Workshopleiders

Samera Pronk Grimeren
Workshopocent Samera is in juli 2018 begonnen bij Kleinkunstig als docent voor de workshop Grimeren. Als een energieke frisse wind waait zij door het team. Afgelopen december is zij voor het eerst als coördinator op een Cultuurdag ingezet, want Samera is als ‘nieuweling’ op volle kracht gestart en heeft haar plaats helemaal gevonden!
» Lees verder
Samera

Workshopreeks Personal branding

Onze ‘Nieuwe Maker’ en workshopdocent Mirjam heeft een uitdagende workshopreeks rondom Personal Branding ontwikkeld. Vanuit reflectie creëren de leerlingen op diverse manieren een beeld dat hun identiteit en imago weergeeft. De try-outs voor de workshops Instagram Stories, Alfabet Design, Superimpose en Beeldmerk zijn in volle gang!
» Lees verder
Personal Branding Workshop Kleinkunstig