Even voorstellen: Jessica Klement

Sinds 2 jaar woon ik met heel veel plezier in Utrecht samen met mijn vriend Dustin. Van oorsprong kom ik uit het nuchtere Noord – Oosten, maar na een stage in Sydney en mijn studie afgerond te hebben in 2016, was ik op zoek naar de drukte van de stad en ben ik verhuisd.

Ik vind het leuk om veel bezig te zijn. Daarom gaan mijn vriend en ik regelmatig de stad in om een hapje te eten, een filmpje te pakken of gewoon lekker door de stad te slenteren. Ook houd ik heel veel van reizen en boek ik af en toe een leuke reis met mijn vriend. Of het nu dichtbij is of ver weg; er even tussenuit vinden we heerlijk!
Dit jaar gaan we naar de Fiji eilanden. Vier weken de eilanden verkennen en genieten van de onderwaterwereld, want ik ben een fanatieke duiker.

Verder zijn mijn hobby’s sporten, zwemmen, reizen, koken (vooral lekkere taarten en cake), lezen, creatief bezig zijn met mijn handen en op pad gaan met mijn vriend, vrienden en familie. Het creatief bezig zijn met mijn handen kan van alles zijn. Zo probeer ik na iedere reis die ik maak meteen een leuk fotoboek te maken. Dit doe ik nog op de ‘old fashion way’, namelijk plakken en knippen en leuke teksten schrijven bij de foto’s.
Ook vind ik het erg leuk om eigen kaarten te maken in 3D vorm. Dit deed ik vroeger wel meer dan nu, omdat ik er helaas minder tijd voor heb.
Naast dit alles heb ik ook een passie voor interieur styling. Het geeft mij voldoening wanneer een interieur er leuk uitziet en op elkaar aansluit, maar ook weer niet op elkaar aansluit. Ik houd wel van experimenteren en risico’s nemen.

Bij Grote Broer ga ik aan de slag als adviseur educatie, wat inhoudt dat ik samen met basisscholen op zoek ga naar welke workshops en dagprojecten bij hun passen.
Ik ben bij Grote Broer gaan werken, omdat de medewerkers en alle workshopleiders de creativiteit van kinderen stimuleren. Ik heb bijvoorbeeld meegelopen met een workshop Speellab op een basisschool, gegeven door een workshopdocent. De reacties van de kinderen op de workshop waren ontzettend leuk om te zien. Vooral de 3D printerpen vonden de leerlingen erg interessant. Op hun eigen manier een kunstwerk maken. Iedere leerling zat op het puntje van zijn of haar stoel. Toen de tijd eenmaal om was, kon geen enkel kind de printerpen meteen wegleggen.

Dit laat wel zien wat voor een impact een workshop op een leerling heeft en juist dat is wat mij aanspreekt aan werken voor Grote Broer. De reacties van de leerlingen geeft veel voldoening.
Ik heb er dan ook onwijs veel zin in!