Verslag Cultuurdagen Stad & Esch

Verslag Cultuurdagen Stad & Esch

Van Start!

De eerste week van februari is het dan eindelijk zo ver: voor meer dan 1875 leerlingen van Stad & Esch in Meppel vindt plaats. Na intensief contact met kunstdocenten Eveline, Rachel, Mark en Jennifer van Stad & Esch komt de week nu tot leven. We hoeven niet langer te wachten, de week gaat nu dan toch echt van start! Alleen Mark zal nog wel even moeten wachten; hij is net vader geworden en besluit de eerste dag even over te slaan en thuis te genieten van zijn kersverse vaderschap.

Online inschrijving

De maandag staat volledig in het teken van de brugklassers. Van praktijkonderwijs tot en met VWO volgt elke leerling 2 workshops van 75 minuten en bezoekt een mooie voorstelling. Om de leerlingen van Praktijkonderwijs goed tot hun recht te laten komen is besloten om hen gezamenlijk workshops te laten volgen, maar alle andere niveaus zitten gemixt door elkaar. Iedereen kon kiezen welke workshop ze het liefst wilden volgen door middel van ons online inschrijfsysteem. Zo bezorgen we elke leerling hun meest ideale dag! Van Grime tot Streetbeats, Ballon Modelleren tot Filmacteren. Voor ieder wat wils. Om de kosten wat te verlagen heeft Stad  & Esch gekozen om ook enkele workshops zelf te verzorgen; o.a. Redactie en Fotografie. Geen probleem, deze hebben we gewoon opgenomen in de online inschrijving waardoor alles in een overzicht blijft.

Adem in…Adem uit…

Nog wat gespannen lopen de organiserende docenten maandagochtend rond; ‘weet iedereen waar hij moet zijn? Zijn alle docenten aanwezig? Zijn alle lokalen tiptop in orde?’ Coördinator Michelle van Kleinkunstig heeft alles onder controle en is het aanspreekpunt voor zowel de school als de workshopdocenten. Lekker helder! Na de eerste ronde van workshops en de voorstelling kan iedereen opgelucht ademhalen: het loopt als een trein en de Cultuurweek maakt een vliegende start!

Een geoliede machine op Stad & Esch

Dag drie breekt de week en Kleinkunstig is met Stad & Esch ondertussen een geoliede machine geworden. Een aantal workshops komt vandaag voor de derde keer, maar om het aanbod toe te spitsen op het leerniveau zijn er ook andere workshops gekozen. Zo zijn deze dag ook Theatersport, Zeefdrukken en Sound Design aan het workshoprepertoire toegevoegd.

Persoonlijk aanspreekpunt

Accountmanager Fleur Zuidhoek is vandaag ook aanwezig en loopt vol trots rond. Als contactpersoon voor regio Noordoost Nederland is zij verantwoordelijk voor dit evenement en heeft zij het meeste contact gevoerd met het organsatieteam van Stad & Esch. Ze spot organisator Mark en feliciteert hem met zijn pasgeboren kindje. Moeder en kind maken het gelukkig goed en namens Kleinkunstig geeft ze hem een presentje voor de kleine. Mark moet snel naar de theaterzaal want de volgende voorstelling begint bijna en ook Fleur loopt weer verder. ‘Ontzettend gaaf om nu de realisatie mee te maken’ vertelt ze. ‘ik zie zo veel blije gezichten van docenten, leerlingen en workshopdocenten en probeer her en der echt even een praatje te maken om te horen hoe iedereen het ervaart. Ik krijg tot nu toe steevast positieve reacties over de workshops, de docenten en werkwijze. Alles valt vandaag op zijn plek!’

Check, check, dubbelcheck!

Fleur is de week ervoor met productiemanager Wouter Vereduijn nog langsgeweest op de school. Bij zo’n groot project is het van belang dat alles wordt gedriedubbelcheckt. Alle lokalen zijn toen nagelopen en er zijn foto’s gemaakt van aanrijroute en parkeerplaats. ‘Het is een enorm groot en vrij onoverzichtelijk gebouw met zo’n zes verschillende ingangen. We laten niets aan het toeval over’ laat Fleur weten.

Zieke docent, wat nu?

Dag vijf: Oei er is een zieke! Nienke zou filmacteren geven, maar heeft de avond ervoor aan Kleinkunstig laten weten dat dit haar helaas niet gaat lukken. We  gaan hard aan de slag en hebben gelukkig voordat het ochtend is een heel mooi alternatief: Okwaro, die eerder die week Songwriting heeft gegeven komt nog een keertje! Fijn, want dan weet hij en de school precies wat ze kunnen verwachten.

Workshops op niveau

Met klas 5 en 6 kunnen we op de vijfde en laatste dag qua inhoud steeds een stapje verder gaan en je merkt dat de workshopdocenten deze inhoudelijke uitdaging ook leuk vinden. Zo worden de vierdeklassers aan de gang gezet met inhoudelijke workshops als Serieuze Satire. Maar, deze dag mogen Filmacteren, Beatmaking en Etsen onder andere ook niet ontbreken. Hier wordt echter een verdiepingsslag aan gegeven en je ziet dat er vernieuwende resultaten uit komen! Super om te zien!

Terugkoppeling en evaluatie met Stad & Esch

Workshopdocent Tim is vandaag coördinator. Hij werkt al jaren voor Kleinkunstig en is een gewaardeerde kracht voor workshops als Sound Design en Songwriting. Met veel enthousiasme weet hij alle leerlingen mee te krijgen in zijn workshops. Aan het eind van de dag belt hij naar Kleinkunstig om Fleur op de hoogte te brengen: de week is succesvol tot een einde gebracht! Het organisatieteam van Stad & Esch was heel tevreden en gaat graag met Fleur een datum prikken om te evalueren. Want, hoe soepel het ook verliep; er is altijd ruimte om te verbeteren!

Kleinkunstig kijkt terug op een geweldige week met een topteam aan workshopdocenten en een heel prettige samenwerking met het organisatieteam van Stad & Esch. En: volgende maand komen we weer terug maar dan om de nieuwe Mediatheek in te wijden met een workshop Hololens! Wij kunnen niet wachten!

Meer weten? Neem contact op

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Verslag Cultuurdagen Stad & Esch