Workshopdocent Samera Pronk

Workshopdocent Samera Pronk

Workshopdocent Samera Pronk

Samera Pronk is 35 jaar oud en in juli 2018 bij Kleinkunstig begonnen als workshopdocent. Ze geeft ondertussen met regelmaat workshops als Grime, Graffiti, Handlettering en Zeefdrukken. Dit ligt helemaal in lijn met haar opleiding tot Allround Visagiste/grimeuse en haarwerken, en haar ervaring met stencil art en spray paint. Al enkele jaren verzorgt zij met haar eigen bedrijf voor workshops, feesten, evenementen en festivals de invulling rondom (tijdelijke) tattoos, grimeren en eye design.

Dit was niet altijd de meest voordehand liggende carrière voor haar. Enkele jaren geleden was Samera namelijk nog ‘gewoon’ marketingassistent. Haar creatieve brein draaide echter altijd al op volle toeren en het werd duidelijk dat haar hart niet bij marketing lag. In 2012 koos ze voor een carriereswitch. Ze ging haar droom achterna en startte haar eigen bedrijf SweetArtZZ; ondertussen een goedlopende business. De toevoeging van Kleinkunstig aan haar opdrachtgevers was echter een zeer welkome: ze werkt erg graag met jongeren en dat merk je!

‘Zo gaaf’, vertelt Samera, ‘dan zitten er zeven jongens aan een tafel en denk je: ‘oei, Grime is misschien niet helemaal hun ding’ en dan zet je ze aan de slag en zijn ze zo enorm actief en intensief bezig en komen er plots de mooiste en meest overtuigend gore resultaten tevoorschijn! Tja, het blijft ‘wonden maken hè, dus hoe viezer, hoe beter haha!’

Dat is Samera ten voeten uit. Ze weet de meest terughoudende leerling bij haar workshops te betrekken en enthousiast te maken. Als een vakvrouw vertelt ze over alle technische kneepjes van het vak zonder dat het te theoretisch wordt. Haar creatieve insteek zorgt voor verrassende ontwerpen en geeft de leerlingen een mooi kader om mee aan de slag te gaan. Daarbij is ze ‘lekker nuchter’ en ‘niet snel van haar stuk gebracht’. Een stevige klas met pubers zet ze zo naar haar hand.

Een mooi voorbeeld was de leerling waar na afloop van de workshop een begeleidend docent van school over vertelde: ‘dat is een herrieschopper, ik had niet gedacht dat hij het eind van de workshop zou halen, laat staan dat hij het zo goed zou doen.’ Samera gooit vol trots eruit: ‘hij had de mooiste resultaten van iedereen! Ik heb hem de hele workshop niet gehoord, behalve dat hij meermaals vroeg of hij het goed deed en of ik nog tips had. Hij was muisstil aan het werk!’

Naast alle workshopdocenten die al jaren voor Kleinkunstig werken is Samera een heel waardevolle nieuwe toevoeging aan ons bestand en zetten we haar ontzettend graag in op allerlei verschillende evenementen. We kijken uit naar nog een lange samenwerking!

Meer weten? Neem contact op

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshopdocent Samera Pronk