Show menu

Kunsteducatie op school

Workshops organiseren op school? Hieronder vind je alle workshops die Kleinkunstig bij jullie op school kan organiseren! Je kunt workshops uit elk kunstdiscipline kiezen en hierop filteren met de filters aan de linkerkant. Heb je vragen over of het wel kan in jullie lokalen? Bel dan even (038-454 9911) en we denken mee!

Filter op

Duur workshops

Onze workshops zijn vrijwel allemaal voor alle tijdsduren beschikbaar. Uitzondering hierop zijn workshops voor 60 minuten of korter, dan is er minder keuze. Wij adviseren graag welke tijdsduur het beste aansluit bij jouw wensen. Neem contact op met jouw adviseur.
Je gekozen filters Filters wissen
94 Workshops geselecteerd

Alles nog eens op het gemak bekijken?

Waarom workshops met Kleinkunstig?

Vrijblijvend advies over workshops vind je hier

Workshop Theatersport op school 18

“Theatersport was heel erg leuk. We merkten dat onze leerlingen heel snel los durfden te laten en fouten durfden te maken.”

Erasmus College – Zoetermeer

“Ik vond het leuk dat alle workshops zo afwisselend waren qua inhoud en onderwerp. Ook vonden we allemaal dat de docenten het heel goed deden: ze waren vriendelijk, positief en pasten zich aan op de klassen.”

Farel College – Amersfoort 

Binnen een thema aan de slag met workshops?

“We vonden het hele leuke workshops. De mensen die de workshops gaven waren erg enthousiast en wisten veel te vertellen over hun vakgebied. Pedagogisch waren ze ook erg sterk.”

Persoonlijk VO – Deventer

workshop-school-Team-Artwork-28-x

“Ik vond het een groot succes. Elke leerling uit mijn klas was erg betrokken en gemotiveerd. Ik was soms verbaasd hoe gefocust en gedetailleerd sommigen aan het werk gingen.”

SG Were Di – Valkenswaard

“De communicatie met Kleinkunstig verliep erg goed. Het was erg duidelijk allemaal.”

Slingerbos – Harderwijk

“Leuke, informatieve en actieve workshop fotografie. De klas had wat moeite om te luisteren, maar de docente ging daar goed mee om. De klas ging enthousiast aan de slag en de leerlingen hoorden graag de feedback van de gastdocente.”

De Rooi Pannen – Tilburg

Kleinkunstig: inspirerende workshops die het verschil maken

Kleinkunstig is dé aanbieder van kunsteducatieve workshops voor middelbare scholen. Met een breed scala aan creatieve, innovatieve en interactieve workshops zorgen zij ervoor dat leerlingen vol enthousiasme deelnemen aan de kunstwereld. Van theaterworkshops tot dansworkshops, van workshops pinhole fotografie tot workshops etsen – Kleinkunstig heeft het allemaal! Het team van professionele kunstenaars en docenten zet zich in om leerlingen te inspireren en hen te begeleiden bij het ontwikkelen van hun artistieke vaardigheden, terwijl ze een veilige en stimulerende leeromgeving bieden.

Hoe zorg je voor een naadloze integratie van workshops in het curriculum?

Het organiseren van kunsteducatieve workshops in het curriculum is van groot belang. Het stelt leerlingen in staat om hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen en hun culturele horizon te verbreden. Bovendien sluiten de workshops van Kleinkunstig naadloos aan op het onderwijsprogramma, waardoor de opgedane kennis en ervaring direct in de praktijk kan worden gebracht. Door kunsteducatie te verweven met andere vakken zoals geschiedenis, taal en maatschappijleer, ontstaat er een holistische benadering van leren die bijdraagt aan een diepgaand begrip van de wereld om ons heen. Neem contact op met je contactpersoon bij Kleinkunstig om de mogelijkheden te bespreken.Kunsteducatie-school-kleinkunstig

CKV: een creatieve en culturele ontdekkingsreis

Kunsteducatie en CKV (Culturele en Kunstzinnige Vorming) gaan hand in hand. CKV is een verplicht vak op de middelbare school, waarbij leerlingen kennismaken met verschillende vormen van kunst en cultuur. Door middel van kunsteducatieve workshops, zoals die van Kleinkunstig, wordt CKV een nog leuker en interactiever vak. Leerlingen worden aangemoedigd om hun ideeën en gedachten te uiten door middel van kunst, waardoor ze een dieper begrip krijgen van hun eigen emoties en die van anderen.

Meer dan alleen techniek: kunsteducatie en culturele kunstzinnige vorming

Kunsteducatie gaat verder dan het aanleren van technieken. Het draait ook om culturele kunstzinnige vorming, waarbij leerlingen hun eigen identiteit en cultuur ontdekken en begrijpen. Workshops zorgen voor een unieke ervaring waarin jongeren hun creativiteit en culturele achtergrond kunnen verkennen. Ze leren ook om open te staan voor de diversiteit van kunst en cultuur, en om respect te tonen voor de verschillende tradities en overtuigingen die onze wereld rijk is.

Diversiteit ten top: de veelzijdigheid van kunsteducatieve workshops

Kunsteducatie op school omvat een breed scala aan disciplines. Kleinkunstig biedt workshops aan in onder andere beeldende kunst, theater, dans, muziek en nieuwe media. Hierdoor is er voor iedere leerling wel een workshop die bij zijn of haar interesses en talenten past. Door de verscheidenheid aan workshops kunnen leerlingen een breed palet aan artistieke vaardigheden ontwikkelen, wat hun zelfvertrouwen en motivatie om verder te leren vergroot.

Klaar voor de toekomst: kunsteducatie en carrièreperspectieven

Door kunsteducatieve workshops te integreren in het onderwijs, bereiden we onze jongeren voor op een toekomst waarin creativiteit en culturele vaardigheden steeds belangrijker worden. Bovendien kunnen leerlingen ontdekken welke artistieke beroepen hen aanspreken, wat hun carrièremogelijkheden vergroot. Kunsteducatie helpt ook bij het ontwikkelen van kritisch denken, probleemoplossende vaardigheden en flexibiliteit, die essentieel zijn in de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Samen sterk: hoe bereik je teamwork en verbinding door kunsteducatie?

Kunsteducatieve workshops bieden niet alleen de kans om individuele talenten te ontwikkelen, maar ook om samen te werken en van elkaar te leren. Teamwork en communicatie zijn essentiële vaardigheden in de creatieve sector en daarbuiten. Door samen te werken aan kunstprojecten, bouwen leerlingen aan hun sociale vaardigheden en leren ze de kracht van samenwerking en verbinding. Dit bevordert ook een gevoel van saamhorigheid en wederzijds respect tussen leerlingen met verschillende achtergronden en interesses.Kunsteducatie-school-teamwork-3

Een wereld aan inspiratie: de invloed van kunsteducatie op persoonlijke groei

Kunsteducatie op school kan een enorme impact hebben op de persoonlijke groei van leerlingen. Door middel van kunsteducatieve workshops worden jongeren uitgedaagd om buiten hun comfortzone te treden en nieuwe ideeën en perspectieven te verkennen. Dit stimuleert een open en nieuwsgierige houding, die hen helpt om zich te ontwikkelen tot zelfbewuste, empathische en wereldwijze individuen. Daarnaast draagt kunsteducatie bij aan emotionele intelligentie, veerkracht en stressbestendigheid, waardoor leerlingen beter in staat zijn om te navigeren door de uitdagingen van het leven.

Het plezier van creëren: een leven lang leren door kunsteducatie

Het plezier en de voldoening die voortvloeien uit het creatieve proces zijn onbetaalbaar. Kunsteducatie op school legt de basis voor een leven lang leren en plezier in de kunsten. Of leerlingen nu hun creatieve passie verder ontwikkelen in hun latere leven of simpelweg genieten van het bezoeken van kunstgalerijen en voorstellingen, de positieve impact van kunsteducatie blijft een leven lang bij hen. Deze levenslange betrokkenheid bij kunst en cultuur draagt bij aan hun algemene welzijn en levenskwaliteit.

Inclusiviteit en toegankelijkheid: kunsteducatie voor iedereen

Een belangrijk aspect van kunsteducatie op school is het waarborgen van inclusiviteit en toegankelijkheid. Workshops en projecten moeten rekening houden met de uiteenlopende behoeften en achtergronden van leerlingen, zodat iedereen de kans krijgt om deel te nemen en te genieten van de kunsten. Kleinkunstig zet zich in om workshops aan te bieden die aangepast kunnen worden aan de specifieke wensen en behoeften van elke groep leerlingen, waardoor kunsteducatie een verrijkende ervaring is voor iedereen.

Ouders en docenten als bondgenoten: de rol van volwassenen in kunsteducatie

De betrokkenheid van ouders en docenten speelt een cruciale rol bij het succes van kunsteducatie op school. Door ouders en docenten te informeren over de voordelen van kunsteducatie en hen aan te moedigen om deel te nemen aan workshops en activiteiten, ontstaat er een ondersteunend netwerk voor leerlingen. Samen kunnen zij ervoor zorgen dat kunsteducatie een blijvende impact heeft op de ontwikkeling van jongeren.

Creatieve leeromgevingen: de invloed van de fysieke ruimte op kunsteducatie

Een inspirerende en uitnodigende leeromgeving is essentieel voor het succes van kunsteducatie op school. Kleinkunstig begrijpt dit en biedt workshops aan die gebruikmaken van de beschikbare ruimtes op scholen op creatieve en innovatieve manieren. Door de fysieke omgeving te transformeren in een stimulerende en aantrekkelijke ruimte, worden leerlingen aangemoedigd om zich volledig onder te dompelen in het creatieve proces.

De rol van technologie in kunsteducatie

Technologie speelt een steeds grotere rol in kunsteducatie, en het is belangrijk dat scholen en educatieve instellingen inspelen op deze ontwikkelingen. Kleinkunstig biedt workshops die gebruikmaken van moderne technologieën en nieuwe media, zoals digitale kunst, film en animatie. Door leerlingen bloot te stellen aan deze technieken, bereiden we hen voor op een toekomst waarin technologie en creativiteit onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

In conclusie, kunsteducatie op school is van vitaal belang voor de holistische ontwikkeling van jongeren. Door middel van kunsteducatieve workshops, zoals die van Kleinkunstig, stellen we leerlingen in staat om hun creatieve potentieel te ontdekken en te ontwikkelen, terwijl we hen tegelijkertijd voorbereiden op een toekomst waarin creativiteit, cultureel bewustzijn en persoonlijke groei van groot belang zijn. Met de steun van ouders, docenten en de gemeenschap kunnen we ervoor zorgen dat kunsteducatie op school een blijvende impact heeft op het leven van onze jongeren.