Show menu

Kleinkunstig in 2035...Leerniveaus: niet meer van deze tijd?

Afgelopen periode is er al veel over gezegd en gezwegen; hoe benader je het leerniveau van leerlingen en studenten? Zo schrijft NOS dat Mbo’ers aangeven dat ze worden gezien als de ‘domme doelgroep’ en ze zich storen aan het feit dat ze als lager opgeleid worden neergezet. Is het nog wel van deze tijd om op die manier over onderwijs te spreken ? En zo nee, hoe benoem je het dan wel? 

Kopie-van-KDPfoto-9126

Heeft een leerniveau invloed op het soort kunsteducatie? 

Hoger of lager onderwijs brengt al snel een negatieve connotatie met zich mee. En wat zégt het nou eigenlijk over een leerling? Al helemaal in relatie tot kunsteducatie. Waarom zou een vmbo basis kader leerling zich niet kunnen interesseren voor Moderne Dans of een uitdagende workshop rondom surrealistische fotobewerking (Superimpose Fotografie)? En waarom zou een atheneum leerling het niet heerlijk vinden om eens aan de slag te gaan met Free Running, Grime (wonden maken) of Choreografie met TikTok


Kleinkunstig gooit het roer om. Wil jij weten of een workshop past bij jouw leerlingen? Dan zoek je bij ons niet op leerniveau of leerlaag, maar op ‘Type Leerling’. Jij kent jouw leerlingen immers het best; houden zij van bewegen of vinden ze het heerlijk om een ‘zen-moment’ op te zoeken in een workshop? Zoek je een workshop waarmee je jouw leerlingen uitdaagt om te onderzoeken? Of wil je liever voor die ene klas met onzekere leerlingen een workshop met gegarandeerde succeservaring? 

Hoe vind ik de geschikte workshop voor mijn leerlingen?

Kleinkunstig is ervan overtuigd dat al deze ‘types leerlingen’ te vinden zijn bij elk leerniveau en elke leerlaag. Het hangt af van de persoonlijkheden, omstandigheden, regio, eerdere kunstervaringen en nog zo veel meer. Jij als cultuurcoördinator, BEVO-docent, CKV-docent of anders geïnteresseerd in kunsteducatie weet voor welke soort leerlingen je een workshop zoekt. Kleinkunstig heeft op de website nu mooie filters gemaakt om jou te helpen de juiste workshop voor het juiste type leerling te vinden. 

Door de bomen…

Want ja, ondertussen heeft Kleinkunstig meer dan 75 workshops in het bestand en kunnen wij ons voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. 

Op www.kleinkunstig.nl/workshops zie je links op de pagina de mogelijkheid om diverse filters aan te vinken. Zo vind je altijd de workshop die past bij jouw type leerlingen en wensen. 

Kopie-van-KDPfoto-8866

Kan ik persoonlijk advies krijgen over kunsteducatie?

Wil jij alsnog graag persoonlijk geadviseerd worden? Fijn! Dat doen we graag en jouw vaste contactpersoon staat voor je klaar om mee te denken. Kijk op de medewerkerspagina om te zien welke Kleinkunstig adviseur voor jouw regio paraat staat. Of stuur snel en makkelijk een aanvraag via de contactpagina