Show menu

Leerprestaties verbeteren met muziekworkshops!

Muziek in het kader van het Nationale Programma Onderwijs (NPO)

Uit onderzoek blijkt dat muziek maken de leerprestaties verbetert, zoals ook in het overzicht van interventies van het Nationale Programma Onderwijs staat beschreven. Het bespelen van een instrument vergroot het concentratievermogen, analytisch vermogen en abstractievermogen van leerlingen. De afgelopen coronaperiode hebben veel leerlingen achterstanden opgelopen. Het was een moeilijke, eenzame tijd. Met het aanbieden van muziekworkshops kunnen wij helpen de leervertragingen weer bij te benen.

De kracht van muziek

Samen muziek spelen overstijgt culturen en overbrugt tegenstellingen. Hierbij hoeven leerlingen even geen woorden te gebruiken, klanken zijn genoeg. Muziek kan fungeren als uitlaatklep, het helpt om emoties te vertalen en is inspannend en ontspannend tegelijkertijd. Het stimuleert leerlingen in zowel sociaal, emotioneel, als cognitief opzicht. Kortgezegd: muziekworkshops doen de leerlingen goed. Door zich te focussen op één ding, los van taal, verwachting en competitie, ontwikkelen ze zich en verbeteren hun prestaties.

Nationale Programma Onderwijs

De overheid maakt zo’n € 700 per leerling, per school vrij om leervertragingen en andere problemen die zijn ontstaan door corona aan te pakken. Tussen de interventies die het programma op de website zelf aangeeft, staat de bevordering van de leerprestaties door middel van het spelen van een muziekinstrument uitgelicht. Leerlingen kunnen hun sociale vaardigheden en concentratie opnieuw trainen, na zo lang thuis zitten. En hoe kan dat beter dan door samen muziek te maken?

Workshop-school-onderwijs-Cajon-1200x422-1

Groot aanbod

We bieden verschillende muziekworkshops aan met verscheidene instrumenten en technieken. Van akoestisch tot elektronisch, van gospel tot beats en alles daar tussenin. Deze workshops zijn geschikt voor alle niveaus van het voortgezet onderwijs. Wil je graag een muziekworkshop laten aansluiten op een thema van de school of heb je een andere vraag? Wij gaan hierover graag in gesprek! Je kan kiezen uit onder andere bovenstaande workshops.