Show menu

Themaworkshop Vrijheid - #ditbenik - Theater

‘Wie ben jij?’ is stiekem best een lastige vraag als alleen je naam zeggen geen afdoende antwoord is. Deze theater workshop draait om vrijheid en het zelfbewustzijn van de leerlingen over het vertellen van je eigen verhaal. Waar kom je vandaan? Welke gebeurtenissen hebben invloed op je gehad? En wat voor rol heeft vrijheid (of misschien juist wel onvrijheid) daarin? Samen met een theaterdocent gaan ze met deze vragen aan de slag om een stukje van hun eigen levensverhaal om te zetten tot een scène.

Opbouw workshop

Na een warming up legt de workshopleider uit wat vandaag de bedoeling is: een korte theatervoorstelling maken waarin de levensverhalen van de leerlingen zelf centraal staan. In groepjes komen ze door gebruik te maken van theater, spel- en improvisatieopdrachten, langzaam tot situaties of herinneringen die écht iets zeggen over wie zij zijn en wat vrijheid voor hen betekent. De docent helpt ze hierbij door samen na te denken over hoe je die verhalen zou kunnen vertalen tot een mooie scène. Aan het einde van de workshop gaan de leerlingen alle scènes zelf spelen. Ook wordt er gekeken hoe deze scène verwerkt zou kunnen in hun LOB dossier.

Wél interesse in het thema vrijheid, maar is theater niet de workshop voor jullie? Kijk dan vooral even verder in ons aanbod van themaworkshops rondom dit thema. Zo hebben we ook een workshop Cartoontekenenworkshop Podcast maken en workshop Black Out Poetry Voor ieder iets wils!