Workshop Egodocument

Workshop Egodocument

Vul het LOB-dossier aan met een gaaf Egodocument! De leerlingen leggen zichzelf en hun dromen over later vast in één digitaalbeeld: het Egodocument. De leerlingen gaan met fotografie en beeldbewerking aan de slag in duo’s. Zo zijn ze elkaars fotograaf, maar ontwerpen ze natuurlijk zelf hun beeld. Door creatieve en inspirerende brainstormoefeningen bepalen leerlingen waar het Egodocument over gaat. Dit kan te maken hebben met een maatschappelijke missie, iets dat je graag zou willen aanpakken in de wereld of wie jouw grote voorbeeld is. Het Egodocument geeft een aanzet tot meer zelfbewustzijn over welke impact de leerling later zou willen hebben. Dit maakt hun de interesses zichtbaar en biedt een mogelijk toekomstbeeld van de leerling. Deze workshop is ontwikkeld ter motivatie en ontwikkeling binnen Loopbaanoriëntatie.

Opzet

De workshop begint met een inspirerende uitleg over het idee achter het Egodocument. De workshopdocent legt meteen een link naar LOB en wat dit over jezelf aan het licht kan brengen. Vervolgens gaan de leerlingen creatieve brainstormoefeningen doen, waarbij hun onderwerp voor het Egodocument helder wordt. In duo’s gaan ze aan de slag met fotografie en beeldbewerking en hiermee creëert de leerling zijn eigen digitale Egodocument. De leerlingen mogen gebruik maken van het internet om afbeeldingen te zoeken, maar moeten een foto van zichzelf centraal stellen.  Ze combineren meerdere foto’s en afbeeldingen tot één digitaal beeld. Dit kan een geweldige droomfoto opleveren! Aan het einde worden alle gemaakte Egodocumenten aan elkaar gepresenteerd, en bespreken we welke verhalen en waarden we van iedereen terug zien in hun Egodocument. De leerlingen kunnen hun Egodocument vervolgens verwerken in hun LOB-dossier. 

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256Mei-Lin-Man-1Siska Barth

Leerdoelen

  • De leerling leert fotografie te gebruiken om een verhaal te vertellen.
  • De leerling leert beelden te bewerken zodat deze aansluiten op hun verhaal.
  • De leerling komt een stap verder in het LOB-proces

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een digiboard met geluid en een internetverbinding.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.