Workshop Egodocument

Laat je leerlingen hun LOB-dossier aanvullen met een bijzonder document. In de workshop Egodocument leggen leerlingen zichzelf en hun dromen over later vast in één digitaal beeld. In duo’s gaan ze met fotografie en beeldbewerking aan de slag. Ze zijn daarmee elkaars fotograaf, maar ontwerpen zelf hun eigen beeld. Het Egodocument dat zij maken, geeft een aanzet tot meer zelfbewustzijn over welke impact ze later willen hebben. Het maakt de interesses van de leerlingen zichtbaar en biedt een opening naar mogelijke toekomstbeelden. Deze workshop is ontwikkeld ter motivatie en ontwikkeling binnen loopbaanoriëntatie (LOB).

Opzet van de workshop Egodocument

De workshop begint met een inspirerende uitleg over het idee achter het Egodocument. De workshopdocent vertelt wat dit over jezelf aan het licht kan brengen en legt daarbij meteen de link met LOB. Vervolgens doen de leerlingen creatieve brainstormoefeningen. Daarmee ontdekken ze waar hun eigen Egodocument over kan gaan. Bijvoorbeeld over iets wat ze graag willen aanpakken of veranderen in de wereld. Of over iemand in wie zij een groot voorbeeld zien. Zo zorgen de leerlingen er tijdens de workshop Egodocument stap voor stap voor dat hun eigen onderwerp helder wordt.

Daarna gaan ze in tweetallen aan het werk met fotografie en beeldbewerking. De leerlingen mogen gebruikmaken van het internet om afbeeldingen te zoeken, maar moeten een foto van zichzelf centraal stellen. Ze combineren meerdere foto’s en afbeeldingen tot één digitaal beeld. Dit kan een geweldige droomfoto opleveren! Aan het einde van de workshop presenteren de leerlingen alle gemaakte ‘zelfportretten’ aan elkaar, en bespreken welke verhalen en waarden van iedereen terug zijn te zien in de Egodocumenten. De leerlingen kunnen hun Egodocument vervolgens verwerken in hun LOB-dossier. 

Tips

Naast de workshop Egodocument biedt Kleinkunstig meer workshops die aansluiten op loopbaanoriëntatie. Zo is er de theaterworkshop #ditbenik, waarin leerlingen focussen op de vraag: ‘wat heeft mij gemaakt tot de persoon die je nu bent?’. Of kijk eens bij de workshop Infographic. Die brengt beeldende kunst en persoonlijke interesses van leerlingen samen in een creatief proces. 

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_14015220221013_140256sjoerdwouter

Leerdoelen

  • De leerling leert fotografie te gebruiken om een verhaal te vertellen.
  • De leerling leert beelden te bewerken zodat deze aansluiten op hun verhaal.
  • De leerling komt een stap verder in het LOB-proces

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Benodigdheden

Een ruim lokaal waar tafels en stoelen gemakkelijk aan de kant geschoven kunnen worden. Er is een digiboard met geluid en een internetverbinding.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.