Workshop Infographic

Breng je eigen verhaal in beeld

Wat zijn jouw interesses? In deze workshop maken leerlingen met een infographic hun eigen verhaal visueel.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De workshopdocent start met een inleiding over beeldtaal.

Beginnen

De leerlingen brengen hun persoonlijke interesses in kaart.

Doen

De leerlingen werken aan hun eigen infographic.

Delen

De leerlingen presenteren en bespreken hun infographics.

Je leerlingen vullen hun LOB-dossier aan met een unieke infographic.

In een infographic komen informatie, tekst en beeld samen. Zo wordt in één oogopslag een visueel verhaal verteld! In de workshop Infographic leren de leerlingen om informatie over zichzelf op een originele manier over te brengen. Ze ontwerpen hun persoonlijke infographic en brengen zo hun interesses in kaart. Uitgangspunt daarbij is hun gedrag op social media, zoals Instagram en TikTok. Sommige leerlingen volgen bijvoorbeeld veel over mode, sport of politiek, terwijl een andere leerling vooral humoristische filmpjes bekijkt.

De workshop brengt beeldende kunst en persoonlijke interesses samen in een creatief proces. Leerlingen maken kennis met de kracht van beeldtaal. Ook ontdekken ze hoe ze een persoonlijk verhaal voor het voetlicht brengen. Dat komt van pas bij loopbaanoriëntatie (LOB)!

Opzet van de workshop Infographic

De workshop begint met een introductie over beeldtaal. Wat is dat eigenlijk? En wat zijn inspirerende voorbeelden, bijvoorbeeld van bedrijven die hun projectplan, jaarverslag of organisatie daarmee visualiseren? De workshopdocent legt tijdens deze inleiding ook de link naar social media. Met wat ze nu weten, maken de leerlingen de volgende stap. Ze brengen in kaart wat ze leuk vinden om op social media te volgen. Waar liggen hun interesses? Waar willen ze de nadruk op leggen? Kortom: welk verhaal willen ze over zichzelf vertellen?

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het schetsen van beelden. Zo komen ze stap voor stap tot hun persoonlijke infographic. Hoe maak je in één oogopslag duidelijk wat jouw interesses zijn en wat jouw verhaal is? En hoe zorg je ervoor dat jouw infographic er visueel uitspringt, zodat je de kijker meteen weet te boeien? De workshopdocent begeleidt de leerlingen in dit proces. Aan het einde van de workshop Infographic is er ruimte om de eindresultaten en ervaringen kort met elkaar te bespreken. De gemaakte infographics vormen een mooie aanvulling op de LOB-dossiers van de leerlingen.

Tips

Deze workshop is onderdeel van ons aanbod om leerlingen verder brengen met hun loopbaanoriëntatie. Ben je benieuwd naar andere workshops op dit gebied? Kijk dan ook eens bij de workshop Filmportret of de theaterworkshop #ditbenik.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties kwaliteitenreflectie en werkexploratie.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Infographic