Workshop Infographic

In een infographic komen informatie, tekst en beeld samen. Zo wordt in één oogopslag een visueel verhaal verteld! In de workshop Infographic leren de leerlingen om informatie over zichzelf op een originele manier over te brengen. Ze ontwerpen hun persoonlijke infographic en brengen zo hun interesses in kaart. Uitgangspunt daarbij is hun gedrag op social media, zoals Instagram en TikTok. Sommige leerlingen volgen bijvoorbeeld veel over mode, sport of politiek, terwijl een andere leerling vooral humoristische filmpjes bekijkt.

De workshop brengt beeldende kunst en persoonlijke interesses samen in een creatief proces. Leerlingen maken kennis met de kracht van beeldtaal. Ook ontdekken ze hoe ze een persoonlijk verhaal voor het voetlicht brengen. Dat komt van pas bij loopbaanoriëntatie (LOB)!

Opzet van de workshop Infographic

De workshop begint met een introductie over beeldtaal. Wat is dat eigenlijk? En wat zijn inspirerende voorbeelden, bijvoorbeeld van bedrijven die hun projectplan, jaarverslag of organisatie daarmee visualiseren? De workshopdocent legt tijdens deze inleiding ook de link naar social media. Met wat ze nu weten, maken de leerlingen de volgende stap. Ze brengen in kaart wat ze leuk vinden om op social media te volgen. Waar liggen hun interesses? Waar willen ze de nadruk op leggen? Kortom: welk verhaal willen ze over zichzelf vertellen?

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het schetsen van beelden. Zo komen ze stap voor stap tot hun persoonlijke infographic. Hoe maak je in één oogopslag duidelijk wat jouw interesses zijn en wat jouw verhaal is? En hoe zorg je ervoor dat jouw infographic er visueel uitspringt, zodat je de kijker meteen weet te boeien? De workshopdocent begeleidt de leerlingen in dit proces. Aan het einde van de workshop Infographic is er ruimte om de eindresultaten en ervaringen kort met elkaar te bespreken. De gemaakte infographics vormen een mooie aanvulling op de LOB-dossiers van de leerlingen.

Tips

Deze workshop is onderdeel van ons aanbod om leerlingen verder brengen met hun loopbaanoriëntatie. Ben je benieuwd naar andere workshops op dit gebied? Kijk dan ook eens bij de workshop Filmportret of de theaterworkshop #ditbenik.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
20221013_140152Charmaine Sinnema-HeyligerMei-Lin-Man-1wouter

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Leerdoelen

  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties kwaliteitenreflectie en werkexploratie.

Benodigdheden

  • Een computerlokaal.

    Meer informatie aanvragen

    Wil je je inschrijven voor de cultuurdag? Ga dan naar inschrijven.cultuurdag.nl.