Workshop Pitchen

De kunst van pakkend presenteren

In de workshop Pitchen ontdekken leerlingen hoe ze zichzelf en hun verhaal bondig en boeiend voor het voetlicht brengen.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Wat is pitchen, en wat zijn de elementen van een goede pitch?

Beginnen

De leerlingen brainstormen over het onderwerp voor hun pitch.

Doen

De leerlingen oefenen met presenteren en pitchen.

Delen

De leerlingen pitchen voor elkaar en wisselen inzichten uit.

Stimuleer je leerlingen om hun kwaliteiten kort en krachtig over te brengen.

Een pitch is een korte en krachtige presentatie, waarmee je een idee of een ander aspect van jezelf onder de aandacht brengt. Leerlingen leren in de workshop Pitchen hoe ze een goede pitch opbouwen en waar zij op moeten letten tijdens het pitchen voor een publiek. De leerlingen proberen in deze workshop verschillende manieren van pitchen uit en maken een pitch over zichzelf. Van deze skills hebben de leerlingen hun hele loopbaan profijt!

Deze workshop sluit aan bij loopbaanoriëntatie (LOB). Het leren pitchen geeft de leerlingen praktische handvatten waarmee ze steviger in hun schoenen komen te staan. De workshop daagt ze uit om hun eigen kwaliteiten in een korte presentatie te verwerken en deze over te brengen op het publiek.

Opzet van de workshop Pitchen

De workshopdocent begint met een introductie. Wat is pitchen eigenlijk, en wat zijn elementen van een pakkende pitch? Daar horen natuurlijk ook voorbeelden bij. Door die te analyseren ontdekken de leerlingen waar een pitch uit bestaat en hoe die moet overkomen op het publiek.

Vervolgens gaan de leerlingen aan de slag met het schrijven van hun eigen pitch. Daarbij komen vragen aan bod als: over welke kanten van jezelf wil je vertellen? Wat maakt jou uniek, wat zijn jouw kwaliteiten, en hoe breng je deze informatie duidelijk over? Door met verschillende vormen te oefenen, ontdekken de leerlingen wat er allemaal mogelijk is en wat voor hen werkt. Een groot deel van de workshop zijn de leerlingen in beweging. Daarmee leren ze hoe ze hun woorden ook fysiek kracht kunnen bijzetten. Zo maakt een pitch nóg meer indruk op de toeschouwers! Aan het einde van de workshop Pitchen presenteren de leerlingen hun pitch en is er ruimte om de ervaringen met elkaar te delen. Ook krijgen de leerlingen tips over hoe ze het geleerde kunnen inzetten voor hun LOB-dossier.

Tips

Naast deze workshop biedt Kleinkunstig nog meer workshops die aansluiten bij LOB. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de workshop Egodocument of de workshop de ‘Dit vind ik’-podcast.

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Voer uw e-mailadres in en u kunt de lesbrieven downloaden. Voor elke workshop zijn er minstens drie lessen. Bij elke les zit ook een LessonUp!

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hun lichaam en stem goed te gebruiken tijdens spreken voor publiek.
  • Leerlingen kunnen een pitch opbouwen.
  • Leerlingen ontdekken wat hun eigen sterke en minder sterke punten zijn, en delen dit met de groep.
  • Leerlingen weten waar zij een pitch voor kunnen inzetten.
  • De leerlingen gaan aan de slag met de LOB-competenties kwaliteitenreflectie en netwerken.

Workshopkosten

Onze prijzen bestaan uit drie onderdelen:

  • De workshopprijs: hangt af van de lengte van de workshop en het aantal workshoprondes dat we organiseren.
  • De materiaalkosten: afhankelijk van de workshop die gekozen wordt.
  • Reiskosten bedragen 40 euro, ongeacht waar de school gevestigd is.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Workshop Pitchen