Show menu

Maatregelen omtrent Coronavirus

Workshop Corona school

Kleinkunstig in ‘coronatijd’

Kleinkunstig volgt de regelingen en adviezen omtrent het coronavirus en cultuureducatie op de voet. Op basis van de regelgeving vanuit het RIVM, het protocol van de VO-raad voor het openen van de middelbare scholen en de berichtgeving van LKCA hebben wij onze workshops waar nodig aangepast en een hygiëneprotocol opgesteld. Deze is hieronder te downloaden. De maatregelen en het protocol zijn aan verandering onderhevig. Hou de website goed in de gaten en vraag jouw contactpersoon van Kleinkunstig om advies of verduidelijking indien gewenst. Algemene vragen kun je sturen naar info@kleinkunstig.nl.

Het hygiëneprotocol gaat in op de maatregelen die Kleinkunstig treft om de hygiëne te waarborgen.

Download hier het hygiëneprotocol van Kleinkunstig

Samenvatting maatregelen rondom het coronavirus

Vanaf schooljaar ’20-’21 gaan de scholen weer volledig open. Leerlingen hoeven van elkaar geen afstand meer te houden, maar (externe) docenten t.o.v. de leerlingen wél. Onze workshops worden dus zo georganiseerd dat de workshopdocenten op gepaste afstand de leerlingen instrueren én natuurlijk inspireren!

In de praktijk komt dat neer op het volgende:  

De workshopdocent:

> Gebruikt zijn eigen ‘devices’ en (voorbeeld)materialen.

> Geeft op 1,5 meter afstand instructies en feedback aan de leerling.

> Bekijkt resultaten op afstand of d.m.v. uploaden op zijn eigen device.

> Legt de materialen voor leerlingen voorafgaand aan de workshop klaar.

Kleinkunstig:

> Reinigt al het materiaal van Kleinkunstig tijdens en na workshops op school en desinfecteert bij Kleinkunstig op kantoor na de workshops ook nog eens.

> Vraagt workshopdocenten voorafgaand aan de workshop aan Kleinkunstig te laten weten welke maatregelen zij treffen m.b.t. begeleiding op afstand en hygiëne.

> Hanteert de benodigde punten uit het hygiëneprotocol.

> Stelt zich flexibel op in geval de versoepeling van maatregelen (ten dele) weer wordt teruggedraaid.

> Denkt graag mee welke workshops het beste aansluiten bij jullie wensen en deze tijden.

Per workshop zijn er in sommige gevallen specifieke aanpassingen. Deze vind je op de webpagina van de desbetreffende workshop onder ‘specifieke gepaste-afstandmaatregelen voor deze workshop’. Ook worden deze in het draaiboek opgenomen. Het draaiboek ontvang je per mail, tegelijkertijd met het contract.

Online mogelijkheden

In deze tijd hebben we ook prachtige nieuwe initiatieven gerealiseerd waaronder de nieuwe online CKV-dag. Dit is een gave dag in samenwerking met het Kröller-Müller Museum, Holland Opera, het Scapino Ballet en frontman Tim van Handsome Poets. Een bijzondere en gevarieerde dag die aansluit bij de kerndoelen van CKV. Daarnaast hebben we inmiddels tien workshops aangepast, zodat ze online gegeven kunnen worden. Kijk hiervoor op de pagina online workshops.