Show menu

Team-Artwork

Samen een uniek kunstwerk maken

Team(art)work! In deze workshop werken leerlingen samen met een professioneel kunstenaar aan een onvergetelijk kunstwerk.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

De leerlingen starten met een brainstorm over hun persoonlijke ‘graphics’.

Beginnen

De leerlingen werken hun idee verder uit en maken een schets.

Doen

De leerlingen schilderen hun grafische illustratie op de grote voorstelling.

Delen

Het groepskunstwerk krijgt een mooie plek in de school!

Ontwerp, illustratie en de kick van samen iets heel gaafs maken komen samen.

Of je nu met 10, 100 of met 1000 leerlingen aan de slag wil: met deze workshop kan het allemaal! Tijdens de workshop Team-Artwork maken leerlingen samen een groepskunstwerk, dat je naderhand als blijvende herinnering kunt ophangen in bijvoorbeeld de hal of de aula van de school. Iedere leerling bedenkt, ontwerpt en tekent een grafische afbeelding die een plek krijgt op een grotere 2D-voorstelling. Het onderwerp van deze voorstelling stemt kunstenaar en workshopdocent Dennie Boxem vooraf af met de school. Dit kan een merkbeeld, een dier of een gebouw zijn. Het resultaat is een uniek en professioneel kunstwerk, dat leerlingen verenigt, vereeuwigt én laat zien hoe leuk het is om samen iets moois te maken.

Een groepskunstwerk maken: opzet van de workshop

Voorafgaand aan de workshop neemt Dennie contact op met de school om het onderwerp van de voorstelling door te spreken. Wat staat symbool voor de school, de groep of de mijlpaal die jullie vieren? Zo kom je samen tot een pakkend onderwerp. Na dit voorgesprek bereidt Dennie de basis van het kunstwerk voor. De workshop begint met een vraagstelling en een brainstorm. Hoe verbinden de leerlingen hun eigen ideeën met het centrale onderwerp? Wat willen ze verbeelden? Dit kan betrekking hebben op identiteit, hobby’s of een ander thema. Afhankelijk van het aantal leerlingen kunnen er meerdere workshopdocenten worden ingezet. Dennie of een van de andere workshopdocenten coacht de leerlingen bij het verder uitwerken van hun ideeën. Vervolgens maken de leerlingen een schets van een grafische afbeelding ofwel ‘graphic’. Die schilderen ze daarna op de grote beeldende voorstelling. Zo draagt iedereen met een individuele graphic bij aan het grotere geheel. Nadat alle graphics zijn opgetekend, zorgt Dennie nog voor een professionele finishing touch. Het groepskunstwerk is klaar om een mooie plek te krijgen in de school. Dat is nog eens Team-Artwork!

Tips

Benieuwd naar overige workshops uit ons aanbod waarmee je je leerlingen grafisch uitdaagt? Kijk ook eens bij de workshop Stencil Graffiti of de workshop Cartoontekenen.