Show menu

Mega Team-Artwork!

920 leerlingen creëren 2 enorme kunstwerken tijdens de introductieweken!

Tijdens de introductieweken hebben we samengewerkt met een team van 12 enthousiaste workshopdocenten om twee prachtige Team-Artworks te creëren. Wat extra bijzonder is, is dat de schilderijen het resultaat zijn van de creatieve inspanningen van maar liefst 920 leerlingen!

Team-Artwork-introductieweek-middelbare-school

Samenwerking in the spotlight op het Veluws College

In Apeldoorn werd een Team-Artwork van 6,5 bij 2,4 meter gecreëerd op het Veluws College. Maar liefst 660 leerlingen voegden hun artistieke bijdragen toe aan dit imposante kunstwerk. Het resultaat? Een prachtig kunstwerk waaraan leerlingen samen hebben gewerkt. Samenwerking vormt een belangrijk aspect van de Team-Artwork workshop, en dit is een van de redenen waarom deze workshop vaak tijdens de introductieweken wordt georganiseerd.

Een Imposant Team-Artwork in Capelle aan den IJssel

Ook het Comenius Lyceum in Capelle aan den IJssel nam de uitdaging aan, met een Team-Artwork van 4 bij 1,25 meter waarbij meer dan 260 leerlingen samenwerkten. Misschien denk je nu dat de workshop Team-Artwork alleen geschikt is voor grote groepen, maar dat is niet het geval. Deze creatieve workshop is ook geschikt voor individuele klassen. Het doel van de workshop is om gezamenlijk een kunstwerk te creëren over een thema dat relevant is voor jullie. Dit kan zowel met een kleine groep als met de hele school worden gedaan. Hieronder zie je het kunstwerk wat op het Comenius Lyceum is gemaakt.

Team-Artwork-Capelle-aan-den-IJssel

Team-Artwork onder begeleiding van professionele kunstenaars

De workshop Team-Artwork wordt geleid door de getalenteerde kunstenaar Dennie Boxem. Als school geef je een thema door aan Dennie Boxem, die vervolgens de basis legt voor het kunstwerk. Leerlingen voegen elk hun eigen tekening of schilderij toe aan het geheel, waardoor iedere leerling zijn of haar interpretatie van het thema kan laten zien. Het eindresultaat kan met trots in de school worden opgehangen, waardoor leerlingen een tastbare herinnering hebben aan hun creatieve bijdrage.

Ook voor speciale gelegenheden

Belangrijk om te vermelden is dat de workshop Team-Artwork niet beperkt is tot de introductieweken; deze wordt het hele jaar door georganiseerd. Het kan dienen als een bijzondere manier om het pensioen van een collega te vieren, waarbij de hele school betrokken is bij het creëren van een speciaal afscheidscadeau. Ook eindexamenklassen maken vaak gebruik van deze workshop om hun school een blijvende herinnering te geven van hun tijd en prestaties op school.