Show menu

Workshop Musical Zingen

Van Charlie and the Chocolate Factory tot Aladdin: musicals zijn al jaren ontzettend populair. In een musical komen toneel, dans en zang samen. Tijdens de workshop Musical Zingen richten de leerlingen zich voornamelijk op de zang. Samen met de workshopdocent studeren ze een musicalnummer in. Daarvoor krijgen ze zangtechnieken en andere tips aangereikt.

Opzet van de workshop Musical Zingen

De workshop begint met een korte introductie over de kunstvorm musical, met de nadruk op de zang. Aan de hand van leuke voorbeelden legt de workshopdocent uit wat het verschil is tussen het zingen in een musical en andere vormen van zang.

Deze inleiding biedt inspiratie en energie voor het vervolg, waarin de leerlingen het zelf gaan ontdekken. Ze leren meer over de techniek van het musical zingen. Hoe vertel je met zang overtuigend een verhaal? De leerlingen krijgen handvatten aangereikt om emoties over te brengen met hun stem en lichaamstaal. Daarbij speelt ook de manier waarop de leerlingen zich presenteren tijdens het zingen een belangrijke rol.

Lukt het de leerlingen om met hun musicalnummer het publiek van begin tot eind mee te nemen in het verhaal, zoals dat in grote musicals gebeurt? Onder begeleiding van de workshopdocent volgen de leerlingen de technische aanwijzingen op en studeren daarmee het nummer in. De workshop Musical Zingen sluit natuurlijk af met de leerlingen die samen hun musicalsong zingen. Een wervelend en meeslepend einde van deze workshop!

Tips

Benieuwd naar meer muziekworkshops? Leerlingen verdiepen zich in de kunst van het liedjes schrijven met de workshop Songwriting. Of kijk eens bij de workshop Rap, waarin leerlingen een eigen rap maken.