Show menu

Oma's workshops

De laatste jaren hebben oude ambachten zoals weven, borduren, vilten, tuften, breien en haken een opmerkelijke comeback gemaakt. Deze ambachten werden vroeger vaak van generatie op generatie doorgegeven, maar dreigden in de vergetelheid te raken. Gelukkig hebben sociale media, zoals Instagram en TikTok, deze ambachten nieuw leven ingeblazen. Jouw leerlingen kunnen zelf deelnemen aan onze workshops over oude ambachten.

Oude ambachten in de beeldende kunsten

In de geschiedenis van beeldende kunst zie je een voortdurende afwisseling tussen vernieuwing en vakmanschap. Het beheersen van specifieke vaardigheden vormt de essentie van beeldende kunst. Daarom biedt Kleinkunstig zowel workshops die vernieuwend zijn als workshops die meer gericht zijn op ambacht. En nu voegen we daar, als een eerbetoon aan traditionele ambachten, “Oma’s Workshops” aan toe! Weven, breien, haken, borduren, tuften en vilten zijn beschikbaar voor jullie cultuurprogramma!

Duurzaamheid en de workshop oude ambachten

Het leren van oude ambachten past uitstekend binnen het thema duurzaamheid. Door zelf kleding, accessoires en interieuritems te maken of te repareren, kun je nauwkeurig bepalen welke materialen je gebruikt en hoeveel je nodig hebt. Het beoefenen van deze oude ambachten is niet alleen een plezierige hobby, maar ook een bewuste keuze voor duurzaamheid en authenticiteit.

Concentratie en ontspanning tijdens een workshop oude ambachten

Workshops over oude ambachten bieden jongeren een unieke kans om zich te concentreren, te ontspannen en hun creativiteit te uiten. Het aanleren van nieuwe vaardigheden vraagt om geduld en doorzettingsvermogen, maar helpt jongeren ook omgaan met frustratie en teleurstellingen. Tijdens onze workshops merken we dat leerlingen tot rust komen doordat ze hun aandacht volledig richten op één ding in hun handen. Benieuwd naar andere ambachtelijke workshops van Kleinkunstig? Kijk ook bij Etsen, Zeefdrukken of Pinhole Fotografie.