Interactieve online workshops met live workshopleider 

Opzet interactieve online workshops (met live workshopleider)

Kleinkunstig biedt nu ook online workshops aan! Hoe dat eruit ziet? Eigenlijk net als normaal. Leerlingen komen binnen in een virtueel klaslokaal, bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Hangout. De workshopleider is live aanwezig, vangt de leerlingen op en na een uitleg met inspirerende voorbeelden en filmpjes gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met een opdracht en maken ze hun eigen kunstwerk, muziek of gedicht. Hiervoor gebruiken leerlingen materialen die in/rond het huis te vinden zijn of online. Tijdens de workshop kunnen leerlingen op afgesproken tijden terecht bij de workshopdocent voor tips en feedback. En natuurlijk presenteren de leerlingen (of een deel van de leerlingen) wat ze gemaakt hebben aan het einde van de workshop.

Online workshops

Welke workshops wilt u organiseren?

Direct boekbaar zijn de volgende workshops: Superimpose Fotografie, Podcast Maken, Beatmaking en Blackout Poetry. Voor deze workshops gebruiken we gratis online programma’s die leerlingen ook kunnen gebruiken nadat de workshop is afgelopen. Zo kunnen ze thuis verder met wat ze geleerd hebben. De workshops komen uit verschillende kunstdisciplines (fotografie, muziek en literatuur) zodat u de workshops kunt inzetten voor het aanvullen van het CKV-programma van uw leerlingen. Behalve voor het CKV-programma kunt u uiteraard de workshops ook gebruiken ter afwisseling. Het is voor leerlingen in deze tijd ook fijn om af en toe een ander gezicht te zien of iets creatiefs te doen onder schooltijd. Klik hier om contact op te nemen met een medewerker van Kleinkunstig.

Hoe werkt een online workshop?

Op dit moment biedt Kleinkunstig online workshops aan in de online omgevingen van Microsoft Teams en Google Hangout wanneer de school zelf al in deze omgeving werkt. U maakt een meeting/team aan voor de workshopdocent en nodigt hem/haar uit. Tijdens de workshops gelden de normale regels die jullie online al gebruiken. In iedere meeting/team zitten maximaal 15 leerlingen. Als u de workshop aan meer leerlingen wilt aanbieden, maakt u meerdere meetings of teams aan. Elke groep leerlingen heeft een ander startmoment, zodat de workshopdocent live uitleg en feedback kan geven. Doordat de groepjes 30 minuten na elkaar starten en ook eindigen is er ruimte voor vragen van alle leerlingen. We helpen u natuurlijk met de planning!

Eindresultaat van de online workshops

Net als bij de offline workshops van Kleinkunstig hebben leerlingen aan het einde van de les een eindproduct gemaakt. Ze hebben een beeldend gedicht gemaakt, een eigen beat, een podcast of een surrealistische foto. Deze eindproducten laten ze aan het einde van de workshop ook aan elkaar zien of horen. Als docent kunt u deze  werkstukken natuurlijk ook ontvangen en, indien wenselijk, becijferen. Het is ook leuk om de eindresultaten van de workshops online te delen bij jullie op school, bijvoorbeeld op de website. Zo zien ook de andere leerlingen aan wat voor gave workshops uw leerlingen hebben deelgenomen.

 • Direct contact

 • Waarom Kleinkunstig

  •   We werken op locatie in heel NL
  •   Voor één klas of hele school
  •   14 jaar ervaring in het VO
  •   Vernieuwend aanbod
  •   Kennismaken? Wij komen bij u langs!
  Meer informatie »
 • Klantbeoordelingen

  Kleinkunstig verzorgt worskhops, voorstellingen, cultuurdagen en projecten door heel Nederland. Onze workshops worden gemiddeld beoordeeld met een 8,3.