Show menu

Workshop online: interactief en met live workshopdocent

Opzet interactieve online workshop (met live workshopdocent)

Kleinkunstig biedt nu ook creatieve workshops online aan! Hoe dat eruit ziet? Eigenlijk net als normaal. Leerlingen komen binnen in een virtueel klaslokaal, bijvoorbeeld Microsoft Teams of Google Hangout. De workshopdocent is live aanwezig, vangt de leerlingen op en na een uitleg met inspirerende voorbeelden en filmpjes gaan leerlingen zelfstandig aan de slag met een opdracht en maken ze hun eigen kunstwerk, muziek of gedicht. Hiervoor gebruiken leerlingen materialen die in/rond het huis te vinden zijn of online. Tijdens de online kunst workshopkunnen leerlingen op afgesproken tijden terecht bij de workshopdocent voor tips en feedback. En natuurlijk presenteren de leerlingen (of een deel van de leerlingen) wat ze gemaakt hebben aan het einde van de workshop.

Online workshops

Welke kunst workshops wilt u organiseren?

Direct boekbaar zijn de volgende online workshops kunst: Superimpose Fotografie, Podcast Maken, Beatmaking en Blackout Poetry. Voor deze online creatieve workshops gebruiken we gratis programma’s die leerlingen ook kunnen gebruiken nadat de workshop is afgelopen. Zo kunnen ze thuis verder met wat ze geleerd hebben. De workshops komen uit verschillende kunstdisciplines (fotografie, muziek en literatuur) zodat u de workshops kunt inzetten voor het aanvullen van het CKV-programma van uw leerlingen. Behalve voor het vak CKV kunt u uiteraard de online kunst activiteiten ook gebruiken ter afwisseling. Klik nu om contact op te nemen met een medewerker van Kleinkunstig.

Hoe werkt een online workshop?

Op dit moment biedt Kleinkunstig online kunst workshops aan in Zoom. Wij hebben in alle bekende programma’s online lesgegeven en hebben geconcludeerd dat Zoom technisch het meest stabiel is. Mocht je een sterke voorkeur voor Microsoft Teams en Google Hangout hebben, dan kunnen we daarin ook werken. Je ontvangt van Kleinkunstig eenvoudig een uitnodiging voor een Zoom meeting. Deze kun je aan je leerlingen doorsturen. Tijdens de workshops gelden de normale regels die jullie online al gebruiken. In iedere meeting/team zitten ongeveer 25 leerlingen. Als u de workshop aan meer leerlingen wilt aanbieden, is dat natuurlijk mogelijk en regelen wij meerdere workshopdocenten.

Eindresultaat van de online kunst workshop

Net als bij de offline workshops van Kleinkunstig hebben leerlingen aan het einde van de online workshop een creatief eindproduct gemaakt. Ze hebben een beeldend gedicht gemaakt, een eigen beat, een podcast of een surrealistische foto. Deze eindproducten laten ze aan het einde van de creatieve workshop ook aan elkaar zien of horen. Als docent kunt u deze  werkstukken natuurlijk ook ontvangen en, indien wenselijk, becijferen. Het is ook leuk om de eindresultaten van de kunst workshops online te delen bij jullie op school, bijvoorbeeld op de website. Zo zien ook de andere leerlingen aan wat voor gave workshops uw leerlingen hebben deelgenomen. Organiseer dus een online workshop creatief, waarbij leerlingen vanuit huis hun kunstzinnige vaardigheden ontwikkelen!