Show menu

Waar staat Kleinkunstig voor?

Wij laten alle kinderen en jongeren van alle niveaus en met alle achtergronden in heel Nederland kennis maken met kunst op school. Dit doen wij door ze kunst te laten ervaren, te beleven, te doen en vooral te maken! Begrippen die hierbij horen zijn:

PlezierVerbindingTrotsSamen belevenTalent ontdekken

Aan de andere kant zijn wij er voor de docent. Samen met hun organiseren wij bijzondere kunsteducatie. Wij zijn er voor elke docent, op elke school in Nederland. Hier horen de volgende beloftes bij:

OntzorgenPersoonlijk contactBetrouwbare en professionele partner

Wij komen naar scholen in heel Nederland. Hiervoor werken wij samen met meer dan 300 workshopdocenten. Allemaal geweldig in hun vak. Dat wij er voor elke school en leerling uit Nederland zijn blijkt onder andere uit dat elke school hetzelfde bedrag voor reiskosten betaalt. Waar je school ook ligt, het is altijd 40 euro per workshopdocent.

Wat betekent een samenwerking met ons voor jou?

  • Je hebt een bevlogen partner naast je staan gedurende het hele proces.
  • Persoonlijk contact, service en kwaliteit hebben we hoog in het vaandel staan.
  • Je biedt leerlingen een waardevolle kennismaking met kunst.
  • Je hebt de breedst denkbare keuze in workshops, projecten en voorstellingen.
  • Wil je je extra voorbereiden? Er zijn bij alle workshops voorbereidende lessen.                 
  • Voor het VO verzorgen wij een digitale inschrijving.                                                       
  • We zorgen voor de beste match tussen wat jij zoekt en wat wij bieden.

Dit maakt dat we het doel kunnen halen. Want, daar gaat het uiteindelijk om: leerlingen op een passende manier laten kennismaken met kunst en hun eigen mogelijkheden en talenten hierin – zowel individueel als samen!

Wie is Kleinkunstig?

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van creatieve workshops en voorstellingen op school. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van culturele workshops en voorstellingen in het onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 125.000 verschillende kinderen en jongeren les op de basisschool, het voortgezet onderwijs en het mbo. Culturele activiteiten organiseren we meestal in de klas of op school, maar steeds vaker organiseren we ook creatieve workshops ook op locatie in bijvoorbeeld een museum. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het workshopaanbod, zodat kinderen en jongeren kennismaken met de nieuwste kunstuitingen. Dit doen wij in alle kunstdisciplines, dus dans, theater, muziek, beeldende kunst, literatuur, digitale media en circus. Bij Kleinkunstig staan persoonlijk contact, vakkundigheid en klantgerichtheid centraal; we denken graag mee over hoe de culturele activiteiten zo goed mogelijk aansluiten bij wat jullie zelf al aan expertise hebben op school.

Over het team van Kleinkunstig

Wij werken met een team van 14 medewerkers aan de realisatie van jullie creatieve workshops. De uitvoering van de workshops en voorstellingen doen we in samenwerking met meer dan 300 workshopdocenten en artiesten! Stuk voor stuk zijn dat vakmensen, met zeer veel ervaring in het onderwijs en in de meeste gevallen professioneel kunstenaar, theatermaker, muzikant, schrijvers, of danser. Met hen dagen we de kinderen en jongeren uit om hun eigen creativiteit te gebruiken