Show menu

Wat is Kleinkunstig?

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 125.000 kinderen en jongeren les in het primair, voortgezet en middelbaar beroeps onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat kinderen en jongeren kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. Daarnaast staan persoonlijk contact, vakkundigheid en klantgerichtheid centraal voor ons.

Over het team van Kleinkunstig

Wij werken met een team van 14 medewerkers aan de realisatie van jullie culturele evenement. Ons streven is elke keer opnieuw een spetterende dag te creëren waarbij beleving en creativiteit centraal staan. De uitvoering van de culturele workshops en voorstellingen doen we in samenwerking met meer dan 300 workshopdocenten en artiesten! Stuk voor stuk zijn dat vakmensen, met zeer veel ervaring in het onderwijs en in de meeste gevallen professioneel kunstenaar, theatermaker, muzikant of danser. Met hen dagen we de kinderen en jongeren uit om hun eigen creativiteit te gebruiken.

Onze visie: waarom kunstonderwijs?

Kunst maken willen wij op jonge leeftijd activeren. Wij geloven namelijk dat kinderen en jongeren – stuk voor stuk – creatief zijn, maar dat nog niet altijd in zichzelf herkennen. Wij weten hoe je hen over hun persoonlijke drempel helpt. We laten ze kunst op hun eigen manier beleven. Kunst biedt namelijk een wereld aan ervaringen van onschatbare waarde. Kunst maken activeert en geeft energie! Het is spannend, omdat je niet weet wat het gaat opleveren. Kunst kan prikkelend of overweldigend zijn en soms wil je er gewoon even helemaal in verdwijnen. Kleinkunstig wil de wereld van kunst en cultuur aan kinderen en jongeren tonen, zodat zij zelf ervaren hebben wat zij van theater, dans, muziek en beeldende kunst vinden.

Onze missie: hoe pakken wij kunsteducatie aan?

Samen met de scholen en opleidingen willen wij kinderen en jongeren de ruimte geven om ze kunst op hun eigen manier te laten beleven. Niet achterover leunen, maar op het puntje van je stoel het experiment aangaan. Dit bereiken wij met onze workshops, cultuurdagen, lessenseries en voorstellingen. Elke culturele activiteit die we organiseren is op maat gemaakt. Wij creëren impact! Een goede match tussen workshop, leerling/student en workshopdocent is hiervoor cruciaal. Daarom komen wij graag eerst ter kennismaking bij je langs. We willen persoonlijk in gesprek gaan en luisteren naar jullie verhalen. Wat is er karakteristiek voor jullie, wat maakt jullie leerlingen en studenten bijzonder en wat wil je bereiken met kunst en cultuur? Hiervoor maken wij een plan op maat en komen wij in actie!

De organisatie van kunsteducatieve projecten is voor veel docenten (te) tijdrovend. Wij zijn hierin een praktische en kalme speler die ontzorgt. Met zeven kunstdisciplines, klanten in heel Nederland en een grote poule aan professionele kunstdocenten zijn wij meesters in het behouden van rust en overzicht.

Ook inhoudelijk staan we sterk. Wij halen energie uit het actueel houden van onze kennis. Zowel landelijk als lokaal weten wij wat binnen kunst, cultuur en het onderwijs speelt. Vanuit de wirwar van nieuwe technologieën en kunstvormen pikken wij de meest fascinerende eruit; dat wat je sowieso gezien wilt hebben.