Show menu

Wat is Kleinkunstig?

Kleinkunstig is in 2005 opgezet als aanbieder van culturele workshops en voorstellingen. Sindsdien zijn we uitgegroeid tot de grootste aanbieder van workshops en voorstellingen in het voortgezet onderwijs. We geven jaarlijks aan meer dan 90.000 leerlingen les in het voortgezet onderwijs en primair onderwijs. Continu zijn we bezig met het vernieuwen van het aanbod, zodat leerlingen kennis kunnen maken met de kunstvormen van de toekomst evenals met al langer bestaande kunstuitingen. Daarnaast staan persoonlijk contact, vakkundigheid en klantgerichtheid centraal voor ons.

Over het team van Kleinkunstig

Team Kleinkunstig

Wij werken met een team van ongeveer 10 deeltijd medewerkers aan de realisatie van jullie culturele evenement. Ons streven is elke keer opnieuw een spetterende dag te creëren waarbij beleving en creativiteit centraal staan. De uitvoering van de culturele workshops en voorstellingen doen we in samenwerking met meer dan 250 workshopdocenten en artiesten! Stuk voor stuk zijn dat vakmensen, met zeer veel ervaring in het onderwijs en in de meeste gevallen professioneel kunstenaar, theatermaker, muzikant of danser. Met hen dagen we de scholieren uit om hun eigen creativiteit te gebruiken.

Onze visie: waarom kunstonderwijs?

Kunst maken willen wij op jonge leeftijd activeren. Wij geloven namelijk dat leerlingen – stuk voor stuk – creatief zijn, maar dat nog niet altijd in zichzelf herkennen. Wij weten hoe je hen over hun persoonlijke drempel helpt. We laten ze kunst op hun eigen manier beleven. Kunst biedt namelijk een wereld aan ervaringen van onschatbare waarde. Kunst maken activeert en geeft energie! Het is spannend, omdat je niet weet wat het gaat opleveren. Kunst kan prikkelend of overweldigend zijn en soms wil je er gewoon even helemaal in verdwijnen. Kleinkunstig wil de wereld van kunst en cultuur aan jongeren tonen, zodat zij zelf ervaren hebben wat zij van theater, dans, muziek en beeldende kunst vinden.

Onze missie: hoe pakken wij kunsteducatie aan?

Samen met de leerkrachten willen wij leerlingen de ruimte geven om ze kunst op hun eigen manier te laten beleven. Niet achterover leunen, maar op het puntje van je stoel het experiment aangaan. Dit bereiken wij met onze workshops, Cultuurdagen, lessenseries en voorstellingen. Elke culturele activiteit die we organiseren is op maat gemaakt na overleg met de school. Wij creëren impact! Een goede match tussen workshop, school en workshopdocent is hiervoor cruciaal. Daarom komen wij graag eerst ter kennismaking op school. We willen persoonlijk in gesprek gaan en luisteren naar jullie verhalen. Wat is er karakteristiek voor jullie school, wat maakt jullie leerlingen bijzonder en wat wil je bereiken met kunst en cultuur? Hiervoor maken wij een plan op maat en komen wij in actie!

Wij slaan een brug tussen de school, de kunst en de realisatie. De organisatie van kunsteducatieve projecten is voor veel scholen (te) tijdrovend. Wij zijn hierin een praktische en kalme speler die ontzorgt. Met zeven kunstdisciplines, klanten in heel Nederland en een grote poule aan professionele kunstdocenten zijn wij meesters in het behouden van rust en overzicht.

Ook inhoudelijk staan we sterk. Wij halen energie uit het actueel houden van onze kennis. Zowel landelijk als lokaal weten wij wat binnen kunst, cultuur en het onderwijs speelt. Vanuit de wirwar van nieuwe technologieën en kunstvormen pikken wij de meest fascinerende eruit; dat wat je sowieso gezien wilt hebben.