Zwolle, 8 april 2016 – Verschillende middelbare scholen werkten in de afgelopen periode aan het B/slash-project. Dat is een multidisciplinair project om het lezen onder jongeren van het VMBO aan te moedigen. Theater en digitale media komen samen en het leesplezier wordt gestimuleerd. Het project kwam tot stand uit een samenwerking tussen de Bibliotheek Gelderland Zuid en Kleinkunstig.

De jongeren die meededen aan het project kozen een boek uit de Slash-reeks en lazen dit op school en thuis. De verhalen uit deze boeken zijn waargebeurd en passend bij de belevingswereld van de jongeren. Via een elektronische leeromgeving konden de leerlingen zich verdiepen in hun eigen boek en dat van hun klasgenoten.

Het B/Slash-project werd afgerond met een workshopdag met theater en digitale media. Per klas werd er een boek uitgekozen waar ze deze dag mee aan de slag gingen. Tijdens de theaterworkshop werkten de jongeren met expressieve vaardigheden, passend bij het verhaal van het boek. Daarnaast verfilmden ze een scène uit het boek, door middel van stop motion of door het zelf acteren van de verhaallijn.

Het eindresultaat lieten de leerlingen aan elkaar zien door middel van augmented reality. Door de hele school werden afbeeldingen opgehangen. Door deze te scannen met een speciale app kregen de leerlingen de opgenomen filmpjes te zien. Op die manier konden de jongeren alle boeken virtueel beleven. Volgens de jongeren een zeer geslaagd project!

Houd deze website in de gaten om op de hoogte te blijven van een eventueel vervolg op dit leerzame en leuke project.