Show menu

We komen al 15 jaar op middelbare scholen.

In 2004 is Kleinkunstig opgericht en is voortgekomen uit een impresariaat voor schoolvoorstellingen. Er kwam steeds meer vraag naar een combinatie tussen een voorstelling en workshops. Dit heeft geleid tot wat Kleinkunstig vandaag is. We zijn inmiddels op honderden scholen geweest en sommige scholen komen al langer dan 10 jaar bij ons terug!

We helpen scholen hun ambities werkelijkheid te laten worden.

We komen op veel scholen en praten met veel leerkrachten. Al deze leerkrachten hebben voor ogen welke richting ze op willen met hun cultuurprogramma. Ze hebben een stip op de horizon. Vaak ontbreekt het echter aan tijd, kennis of middelen om dit ook te realiseren. Wij willen deze ambities werkelijkheid laten worden. We vernieuwen continu ons aanbod en denken mee met de leerkrachten over hoe hun ideeën uitgevoerd kunnen werken.

We werken in heel Nederland, van Grijpskerk tot Heerlen en Goes.

We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie in Nederland. Door de schaal waar wij op werken kunnen we in heel Nederland workshops organiseren. We hebben workshopleiders door het hele land. Als er niemand in de buurt woont, dan staan we vroeg op om alsnog de workshops te geven. We hanteren hierbij een standaard reiskostenvergoeding. Het maakt dus niet uit waar de workshopleider vandaan komt, je betaalt altijd hetzelfde tarief.

We werken samen met 200 professionele workshopleiders.

Onze workshopleiders maken de workshops tot een succes. Zij komen bij de scholen langs en laten de leerlingen kennismaken met de kunstdisciplines. We werken samen met 200 workshopleiders. Elke workshopleider heeft zijn/haar expertise. We kunnen daardoor een zo goed mogelijke match maken tussen de school, de leerlingen en de workshopleiders.

We werken op alle soorten scholen.

In gesprek met scholen leer je de identiteiten van de scholen kennen. Iedere school is weer anders en heeft bepaalde behoeftes en verwachtingen. We begrijpen dat een opzet van een workshop of een bepaald type workshopleider dan juist wel of niet geschikt is. We zoeken altijd naar een optimale match tussen de wensen van een school, de workshop en de workshopleider.

We organiseren evenementen voor 10, maar ook voor 1600 leerlingen.

Sommige scholen zijn klein, sommige scholen groot. Soms zoek je een workshop voor 12 leerlingen uit het speciaal onderwijs en soms wil je een 100-jarig jubileum met de hele school vieren. We vinden elke workshop even belangrijk en organiseren het allemaal met even veel aandacht en zorg.

We hebben meer dan 60 workshops in alle kunstdisciplines.

Het hele jaar door vernieuwen we ons aanbod. Momenteel bieden van 60 workshops in alle kunstdisciplines aan. Dit zijn soms klassieke workshops, zoals theatersport en zeefdrukken, maar ook vernieuwende workshops zoals Virtual Reality, Augmented Reality en Tekenrobot. We ontwikkelen zelf helemaal zelf workshops. Een mooi voorbeeld is de workshop Protopiper. Er zijn 11 Protopipers in de wereld en wij hebben daarvan 10 gemaakt. We staan hiermee dicht bij de leefwereld van de jongeren en kunnen hun verwonderen en verrassen.

Wilt u kennismaken? We komen graag op bezoek.

We vinden het belangrijk om leerkrachten te ontmoeten, om kennis te maken en de wensen van de school te horen. We merken dat we daardoor vaak beter begrijpen wat een school graag wil, en dat helpt ons weer bij het organiseren van een geweldige workshop of cultuurdag.

We ontsluiten nieuwe technologieën voor middelbare scholen.

We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe workshops waarmee we nieuwe technieken beschikbaar maken voor scholen. Recente voorbeelden zijn de workshops Virtual Reality, Protopiper en Tekenrobot.

Wij nemen de organisatie van de dag uit handen.

Van workshop tot Cultuurdag, wij helpen met de gehele organisatie. Eigenlijk het enige dat de school hoeft te doen is een geschikt lokaal regelen. De rest doen wij! We kunnen zelfs via een online inschrijving alle roosters, presentielijsten en klassenlijsten maken.