Show menu

Present

Inspiratie- en interactiedag voor kunsteducatie

flyer-present-uitsnede

Meld je hier direct aan

Ontmoeten & Beleven, Meedoen & Meemaken

Ben jij gepassioneerd over kunsteducatie en wil je deel uitmaken van een baanbrekend evenement dat de brug slaat tussen kunstenaars, cultuurcoördinatoren en kennispartners als LKCA en CJP? Dan is Present op dinsdag 19 september 2023 het evenement waar jij bij moet zijn!

Deze bijeenkomst is dé gelegenheid om belangrijke onderwerpen binnen kunsteducatie in het voortgezet onderwijs aan te kaarten. Via kritische gesprekken en uitwisseling van ideeën wil Present kunsteducatie naar een hoger niveau tillen. Samen de mogelijkheden en uitdagingen in het veld verkennen en streven naar vernieuwing en verbetering.

Drie boeiende thema’s wachten op jouw ontdekking tijdens Present. Als deelnemer krijg je de vrijheid om jouw eigen route uit te stippelen. Kies uit een meeslepende voorstelling, een workshop die je creativiteit aanwakkert, en een boeiend themagesprek dat ertoe doet.

Impresariaat Uit De Kunst & Kleinkunstig: een gouden greep!

Als spin in het web staan wij met Kleinkunstig tussen kunstenaars, cultuurcoördinatoren van scholen door heel Nederland en kennispartners zoals LKCA en CJP. De wens om een bijeenkomst te organiseren waarin we met diverse relevante gesprekspartners actuele thema’s binnen kunsteducatie (voortgezet onderwijs) zouden aankaarten, stond al lange tijd hoog op de verlanglijst. Een gesprek met de directeur van IUDK, Jeroen, over een mogelijke samenwerking rondom het organiseren hiervan, stuitte op een bom van enthousiasme. “Ja! Dat gaan we doen!” Wij sloegen de handen ineen en presenteren nu met trots op dinsdag 19 september 2023: Present!

Een combinatie tussen inspiratie en interactie, dat is wat wij wilden! Met kritische gesprekken over onderwerpen die er écht toe doen binnen kunsteducatie in het voortgezet onderwijs. Zo ontstond het idee voor drie thema’s; routes waar deelnemers uit kunnen kiezen en die als een rode draad door de dag de deelnemer zou leiden tussen een voorstelling, een workshop naar keuze en een themagespreksronde.

Welke route spreekt jou aan?

Route Diversiteit
Van LHBTIQ+ tot cultuur, van praktijkonderwijs tot promotor, wat kan kunsteducatie betekenen rondom diversiteit?

Route Oud versus Nieuw
Van baby tot bejaard, van neo-classicisme tot NFT. Vernieuwing en innovatie versus ambacht en gevestigde orde. Wat betekent oud en nieuw binnen kunsteducatie?

Route Online
Veelbesproken maar nog niet over uitgepraat: de invloed van social media en ons overige online bestaan in onderwijs. Wat kan kunsteducatie daarmee?

Programma

Tussen 10.00 en 16.00 neem je deel aan drie rondes van 60 minuten:

1 x De Etalage: een mooie voorstelling van IUDK
1 x De Maakplaats: kies één van de drie workshops van Kleinkunstig
1 x De Blikopener: een themagesprek tussen docenten, artiesten, kunstenaars, decanen en kennispartners van de kunsteducatiesector. Geleid door Sarah Evers. Met o.a. Ronald Kox van LKCA, Jennet Sintenie van CJP en cabaretier/workshopdocent Tom Lash in het panel. Wil je hier meer over lezen? Dat kan hier.

Wil jij meer weten over de workshops en voorstellingen? Dat lees je hier.

Tussendoor is er ruimte voor een lekkere lunch en aansluitend een gezellige borrel. Meer lezen over welke voorstellingen, workshops en panelleden er zijn? Dat lees je op de Blikopener present.

Waar en Wanneer?

Dinsdag 19 september tussen 10.00 en 16.00
Houten, Theater Aan de Slinger

Gelegen naast station Houten, dus ideaal bereikbaar met Openbaar Vervoer.

Present? Meld je aan!

Tot 1 juni kan je je aanmelden als Early Bird. Als early bird ben je verzekerd van jouw plekje in de door jou gewenste route. Deze kan voor jou niet volgeboekt raken. Ook maak je kans op één van de twee mooie Presentjes:
* Ofwel een gesprek in de klas met een artiest van IUDK
* Ofwel een workshop van Kleinkunstig van 90 minuten.

Dus meld je direct aan voor deze mooie dag!

Wat betekent Present voor jou?

Present. Een woord dat voor ons zoveel waardevolle concepten in zich draagt voor kunsteducatie.

1 pre·sent (het; o; meervoud: presenten)
geschenk
2 het heden: at present op dit ogenblik, tegenwoordig
3 pre·sent (bijvoeglijk naamwoord)
aanwezig
4 present (overgankelijk werkwoord)

1 voorstellen, introduceren, voordragen
2 opvoeren, vertonen: present a show een show presenteren
3(ver)tonen: present no difficulties geen problemen bieden
4 aanbieden, schenken, uitreiken: present s.o. with a prize iem. een prijs uitreiken

Wij hopen samen met jullie aan al deze vormen van Present inhoud te geven op dinsdag 19 september!