Show menu

Presentatievaardigheden: Kleinkunstig helpt

Het is een herkenbare situatie voor veel leerlingen: bibberende benen, gestamelde zinnen en soms een verhaal dat alle kanten op gaat. Het geven van een goede presentatie is niet voor iedereen weggelegd. Maar geen nood, want Kleinkunstig biedt workshops aan die de presentatievaardigheden van leerlingen razendsnel verbeteren. We bieden niet alleen de ‘gewone’ presentatieworkshops aan, maar helpen leerlingen juist om nieuwe manieren van presenteren te gebruiken. Dat doen we bijvoorbeeld via de workshops Vloggen, Filmportret, Podcast Maken en How-To-Video.

Presenteren en Pitchen

Tijdens de schooljaren worden leerlingen vaak geconfronteerd met de opdracht om presentaties te geven over verschillende onderwerpen. Of het nu gaat om een stageverslag, een verslag van een bezoek aan een voorstelling, of het presenteren van het Profielwerkstuk, het is belangrijk dat leerlingen een comfortabele spreekhouding en -stem ontwikkelen en een overtuigend verhaal kunnen vertellen. Kleinkunstig kan hierbij helpen met de workshops Presenteren en Pitchen.

Kopie-van-KDPfoto-9168

Presenteren met film: Filmtechnieken, Filmportret en How-To-Video

Het geven van een presentatie hoeft niet altijd live voor de groep te zijn. Steeds vaker worden presentaties middels een ander medium gegeven, zoals film. Dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee, zoals het nadenken over filmhoeken, kaders, kniptechnieken en tekstinvoeging. De workshop Filmtechnieken leent zich hier uitstekend voor. Wil je leerlingen laten nadenken over hun toekomst en interviewtechnieken oefenen, en dit laten vastleggen in een film? Dan is de workshop Filmportret heel geschikt. Bovendien kan het erg leuk zijn om leerlingen een how-to-video te laten maken. Zo leren ze op een meta-niveau na te denken over hun vaardigheden en kunnen ze dit duidelijk uitleggen in een instructiefilmpje.

Kopie-van-KDPfoto-9016

Radio van nu: Workshop Podcast Maken

De radio is de afgelopen jaren enorm populair geworden in de vorm van podcasts. Bijna elke BN-er, influencer, sporter, schrijver of ondernemer heeft tegenwoordig zijn eigen podcast. Maar hoe maak je eigenlijk een goede podcast? Hoe houd je de aandacht van je luisteraars vast zonder beeldmateriaal? In de workshop Podcast Maken gaan leerlingen hiermee aan de slag!