Show menu

Projecten mbo

Filter op

Duur workshops

Onze workshops zijn vrijwel allemaal voor alle tijdsduren beschikbaar. Uitzondering hierop zijn workshops voor 60 minuten of korter, dan is er minder keuze. Wij adviseren graag welke tijdsduur het beste aansluit bij jouw wensen. Neem contact op met jouw adviseur.

Projecten mbo

Ben je op zoek naar workshops? Hieronder vind je alle workshops van Kleinkunstig. Je kunt kiezen uit dans, theater, muziek, digitale media, LOB en literatuurworkshops. Aan de linkerkant zie je selectiecriteria waarmee je makkelijker kunt kiezen. Je kunt bij Kleinkunstig het CJP budget inzetten. Bekijk ons hele workshopaanbod hieronder!
Je gekozen filters Filters wissen
69 Workshops geselecteerd

“De workshop was weer super! De studenten waren heel enthousiast. Heel fijn! Dank je wel weer voor het meedenken en de snelle organisatie.”

Top 5 meest geboekte workshops op het mbo

Vrijblijvend advies over workshops

workshop-mbo-Camouflage grime-2-1513x907

“Ik vond het een groot succes. Elke student was erg betrokken en gemotiveerd. Ik was soms verbaasd hoe gefocust en gedetailleerd sommigen aan het werk gingen.”

“Wij hebben de workshops als heel informatief en leuk ervaren. Er was een fijne sfeer. Docenten sloten goed aan bij de belevingswereld van de student. Ze waren heel flexibel door zich te richten op de opleiding. Interactief.”

Drenthe College – Emmen

Zie je door de bomen het bos niet meer?

“Ik vond het leuk dat alle workshops zo afwisselend waren qua inhoud en onderwerp. Ook vonden we allemaal dat de docenten het heel goed deden: ze waren vriendelijk, positief en pasten zich aan op de studenten.”

workshop-school-Podcast-maken-8-5184x3456

“Onze studenten gaven ook aan dat ze het fijn vonden dat de workshopdocente met concrete tools kwam om een podcast te maken”

Summa College – Helmond

“Het programma sloeg goed aan bij de leerlingen en ik heb positieve reacties gekregen van zowel leerlingen als de begeleidende collega’s. Zeker voor herhaling vatbaar!”

Hoe kan ik projecten met CJP-budget opzetten voor het mbo?

CJP-budget kun je inzetten bij aanbieders die aangesloten zijn bij CJP. De grootste aanbieder is Kleinkunstig. Met meer dan 15 jaar ervaring in het mbo is Kleinkunstig een belangrijke schakel tussen scholen en kunstdocenten, artiesten, rappers, muzikanten en vele anderen. Als je belt of mailt, spreek je binnen een dag met een medewerker van Kleinkunstig. Hij of zij overlegt met je over de bedoeling van het project en kijkt welke workshops of voorstelling daarbij passen. Kleinkunstig heeft meer dan 80 culturele activiteiten waaruit je kunt kiezen. Dan is het wel fijn als een ervaren medewerker je wijst op welke creatieve activiteit past bij jullie project.Projecten-mbo

Kan ik projecten over duurzaamheid organiseren op het mbo met CJP?

Duurzaamheid is een essentieel thema bij het vak Burgerschap. Met CJP-budget kun je projecten over duurzaamheid organiseren op het mbo. Kleinkunstig organiseert verschillende workshops op het mbo waarbij duurzaamheid aan kunst of muziek wordt gekoppeld. Zo denken studenten na over duurzaamheid terwijl ze actief met hun handen en hun lichaam werken. Ze gaan bijvoorbeeld een nummer mixen voor onder de douche of een filmscène opnemen. Een project organiseren is heel eenvoudig. Kleinkunstig organiseer het van A tot Z, zodat je zelf ook echt kunt genieten! Je geeft je wensen aan voor het project en Kleinkunstig zoekt de juiste docenten, artiesten en kunstenaars uit. Daarnaast ontvang je een kant-en-klaar draaiboek met alle informatie die je nodig hebt. De workshopdocenten worden door Kleinkunstig gebrieft. Zo heb je een zorgeloze dag en voorbereiding!Projecten-mbo-1

Welke organisaties werken samen met CJP aan projecten op het mbo?

CJP werkt met verschillende organisaties aan culturele projecten, waaronder Kleinkunstig. Kleinkunstig in Nederland’s grootste aanbieder van cultuur-en kunsteducatie en organiseert jaarlijkse voor zo’n 125.000 leerlingen en studenten creatieve projecten. Je kunt hierbij denken aan workshops dans, theater, kunst, muziek, maar ook aan projecten waarbij kunst aan loopbaanoriëntatie, techniek, presentatievaardigheden of burgerschap is gekoppeld. Medewerkers van Kleinkunstig kunnen goed meedenken over welk culturele project aansluit bij jouw studenten en de thema’s die bij jullie spelen.

Welke creatieve projecten kan ik voor het vak burgerschap organiseren?

Het vak Burgerschap kun je mede-invullen via culturele workshops die aansluiten bij de thema’s. Voor mbo niveau 3-4 is thema 8 ‘vrijheid en onvrijheid.’ Daar passen de workshops bij die Kleinkunstig samen met het Bevrijdingsfestival Zwolle ontwikkelde goed bij. Bijvoorbeeld de rap workshop met als thema vrijheid of #ditbenik, een theaterworkshop waarin studenten hun eigen relatie met het thema vrijheid onderzoeken. Thema 1 en 2 (‘leven in media’ en ‘digitale uitdagingen’) kun je onder andere benaderen via de workshops #tagged (over social media), Augmented Reality, NFT-tekenen of Virtual Reality. Kleinkunstig biedt nog vele andere workshops en creatieve projecten aan die goed passen bij het vak Burgerschap. Onze medewerkers denken graag inhoudelijk met je mee!

Hoe organiseer ik creatieve projecten voor het mbo?

Creatieve projecten organiseer je eenvoudig met Kleinkunstig. Met 15 jaar ervaring in het organiseren van kleinschalige en grootschalige evenementen, kun je met Kleinkunstig jullie culturele project helemaal op maat laten organiseren. Kleinkunstig neemt vrijwel de gehele organisatie op zich en levert inspiratie voor de inhoud. We kunnen immers putten uit een schat aan voorbeelden van andere opleidingen. Op het mbo is elke doelgroep verschillen, afhankelijk van de opleiding en het niveau. Kleinkunstig past daar jullie kunstproject op aan. Bel eens om te overleggen over welke creatieve workshops bij jullie passen!

Welke organisatie heeft veel ervaring met kunstprojecten in het mbo?

Kleinkunstig is Nederland’s meest ervaren aanbieder van kunstprojecten in het onderwijs. Jaarlijkse organiseert Kleinkunst voor ongeveer 125.000 leerlingen en studenten van alle niveaus en opleidingen culturele evenementen. Daarmee is Kleinkunstig de grootste aanbieder van cultuuronderwijs in Nederland. Kleinkunstig is uiteraard acceptant van de CJP cultuurkaart voor het mbo. Op het mbo organiseren we veel verschillende projecten, want elke opleiding en groep studenten in verschillend. We kijken graag naar wat past bij de doelgroep en doelen die je hebt met het creatieve project. Bij Kleinkunstig werken kunst-en educatie specialisten die het leuk vinden om mee te denken. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een workshop Blackout Poetry, Infographic, Game Design, Songwriting of een van onze andere 80 workshops in alle kunstdisciplines. Ook bieden we

Hoe vind ik in freelance kunstenaar voor culturele projecten voor mbo studenten?

De makkelijkste manier om een goede ZZP-kunstdocent te vinden is via een tussenpartij als Kleinkunstig. Kleinkunstig selecteert gastdocenten zorgvuldig en evalueert elke opdracht, zodat we goed zicht hebben op welke docenten bij welke doelgroep passen. Workshopdocenten van Kleinkunstig zijn meestal overdag docent in de avond artiest, kunstenaar, danser, rapper, zanger, spoken word artiest, professioneel grimeur of iets anders. Ze kunnen door hun expertise als kunstprofessional en ervaren docent jouw studenten inspireren en een kijkje geven in de wereld van kunst. Maar studenten krijgen niet alleen ‘een kijkje’, ze gaan na een korte uitleg snel aan de slag, zodat ze echt ervaren hoe is om kunst te maken, te dansen of theater te spelen.