Show menu

Leerlingen ontplooien hun talenten met de Rijke Schooldag van Kleinkunstig

Nieuw: ons aanbod voor de Rijke Schooldag! De naam die wordt gebruikt voor deze activiteiten verschilt soms per school. De ene school noemt het de Rijke Schooldag, de andere School en Omgeving of de Verrijkte Schooldag. Verschillende namen voor hetzelfde. Ons aanbod richt zich op langer lopende trajecten met workshops en voorstellingen, die passen bij de ontwikkeling om de schooldag te verbreden en te verrijken met onder meer kunst, cultuur en techniek. Zodat álle leerlingen hun talenten kunnen ontplooien en de kansenongelijkheid minder wordt.

Rijke-schooldag-kleinkunstig-1

Voorbeelden van de Rijke Schooldag

Met de Rijke Schooldag verzorgt Kleinkunstig langer lopende trajecten rondom een thema of trajecten die juist een brede en gevarieerde samenstelling kennen. Wat past bij jullie wensen, behoeften en mogelijkheden! We geven je een aantal voorbeelden van hoe je het Rijke Schooldag-traject met Kleinkunstig kunt invullen en jouw leerlingen daarmee inspireert en versterkt:

  • Hiphop Cultuur: dit traject start met de dynamische en meeslepende voorstelling ‘Jongen en Yo’ van Andy Ninvalle. In de weken daarna doen de leerlingen mee aan workshops over verschillende kunstvormen in de hiphop, zoals Hiphopdance, Rap, Beatboxen en Graffiti.
  • Online Cultuur: hierbij starten de leerlingen met de interactieve voorstelling ‘Online‘ van TG Drang. In de weken daarna onderzoeken ze in workshops verschillende digitale kunstvormen, zoals Choreografie met TikTok, NFT kunst, Filmen met AI en Data Kunst.
  • Theatervoorstelling: de leerlingen werken in dit traject samen toe naar een echte presentatie op het podium! Dit kan in de disciplines Circus, Dans en Theater. Met aansluitende workshops en deskundige begeleiding.
  • Percussiereeks: leerlingen maken kennis met verschillende percussie-instrumenten en maken kennis met de basis van slagwerk. Dit traject is heel goed te combineren met een voorstelling zoals ‘BEATS!‘ en af te sluiten met een eigen spetterend optreden van de leerlingen.
  • Proeverij/brede kennismaking: in afstemming met jullie stellen we een gevarieerde workshopreeks samen waarin meerdere disciplines aan bod komen. Ook aan dit traject kunnen we een voorstelling toevoegen.
Rijke-schooldag-kleinkunstig-2

De organisatie? Die kun je aan ons overlaten

Kleinkunstig organiseert het Rijke Schooldag-traject van begin tot eind. Het enige waar je als school aan hoeft te denken, is het regelen van de lokalen en ruimtes waarin de activiteiten plaatsvinden. Verder kun je alles met een gerust hart aan Kleinkunstig overlaten. Ook werken we met ervaren workshopdocenten, die allemaal beschikken over een VOG. Lees meer over waarom de Rijke Schooldag bij Kleinkunstig in goede handen is.

Wil je weten wat Kleinkunstig voor jullie kan betekenen bij het invullen van de Rijke Schooldag? Neem gerust contact met ons op.