Show menu

ROC Westpoort in Amsterdam start het jaar vol energie!

Een dag vol activiteiten

Zo’n 150 eerstejaars studenten administratie niveau 2 en 4 op het ROC Amsterdam Westpoort startten in september hun studiejaar met een energieke workshopdag en heerlijk eten. De studenten maakten hun eigen animatie met de workshop Sound Design en sloegen strakke ritmes bij Streetbeats met workshops van Kleinkunstig. Ook werd er een schilderworkshop gegeven, waar ook studenten zonder ervaring prachtige schilderijen maakten met de tips die ze kregen van de docenten. Verder konden studenten zich verdiepen in crypto’s of dakvoetbal doen.

ROC-Amsterdam-2-1

Geweldige eerste schooldag op het ROC Amsterdam!

Studeren in het ruime, strak maar gezellig vormgegeven pand van het ROC Amsterdam op Sloterdijk, een nieuwe klas en allerlei nieuwe vakken: zo’n eerste dag op het MBO is natuurlijk best spannend! Tijdens de workshops maakten studenten voor het eerst kennis met elkaar en met hun mentoren, die enthousiast meededen aan de workshops. Dat is nog eens een ontspannen manier van elkaar leren kennen! Bij de tweede workshopronde was duidelijk te zien dat leerlingen meer van zichzelf durfden te laten zien. In het lokaal van de leerlingen die de workshop streetbeats deden zaten zowel de docent als de studenten te stralen. Ze maakten dan ook prachtige muziek met elkaar!

Kunst, cultuur en eten

Tussen de workshops door stond er op het plein voor het ROC Amsterdam een foodtruck waar Surinaamse delicatesses werden geserveerd. Voor iedere student waren er broodjes pom, hete kip, visballetjes of iets anders om van te smullen in de zon. De eerste groepjes studenten begonnen zich al te vormen en het was ook opvallend dat ook studenten en docenten zich vlot mengden in gesprekken. 

ROC-Amsterdam-5

Voor het ROC van Amsterdam is het belangrijk om naast de gewone vakken ook zulke dagen aan te bieden. Creatieve vaardigheden zijn in elk beroep van belang en met elkaar culturele activiteiten ondernemen verbindt de leerlingen. Voor de organisatie van de workshops werkte het ROC samen met Kleinkunstig, Nederlands grootste kunsteducatie aanbieder. Te zien aan de gezichten van studenten en docenten was het een fantastische start van een hopelijk fantastisch nieuw jaar!