Show menu

Present

Logo-present

Route Kracht & Kwetsbaarheid

Jongeren zijn gedurende hun periode op de middelbare school en het middelbaar beroepsonderwijs volop bezig met het ontwikkelen van hun eigen identiteit. Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik en wat vind ik moeilijk? Kunsteducatie kan hier een grote inspirerende en uitdagende rol in spelen. Leerlingen en studenten ontdekken via kunstvormen hun eigen kracht en kunnen op veilige manier uiting geven aan hun kwetsbaarheid.

LOB & Burgerschap hebben allebei een structurele plek in het leerplan en bovengenoemde thema’s spelen een sleutelrol hierin. Niet voor niets wordt kunsteducatie steeds meer ingezet voor zowel loopbaanoriëntatie en begeleiding als alle dimensies van Burgerschap.

In de gespreksronde De Blikopener wordt het gesprek aangegaan welke rol kunsteducatie kan spelen bij deze vakken, maar ook tegen welke mogelijke problemen je als docent aanloopt. Zo zijn maatschappelijk georiënteerde thema’s als homoseksualiteit, vluchtelingen, oorlog of een negatief zelfbeeld soms (te) spannend voor een school om aan te kaarten. Hoe breng je hier verandering in? 

In deze Route kan je kiezen uit één van de volgende workshops:

How-to-video

Film maken met AI

Stage Fighting

Voorstelling
No Excuses No Limits van Redo is een inspirerende en uitdagende dansvoorstelling van REDO die zonder medische verklaring werd geboren met een korte rechterarm zonder ellebooggewricht, een totaal aan vijf vingers – twee aan zijn rechterhand en drie aan zijn linkerhand – geen rechterheup en een korter rechterbeen, dat is verlengd met een prothese. Met veel vallen en opstaan is hij erachter gekomen waar zijn passie ligt: dansen. Na deze show zal het motto dat hij de leerlingen meegeeft nog lang nagalmen in de gangen: ‘No Excuses, No Limits!’.

Meld je hier aan!