Show menu

Scholen aan het woord: Gomarus College & Singelland

Vondelpad-2-VP2-94

Gomarus College Groningen

Op het Gomarus College in Groningen werd afgelopen weken een lessenserie Grime georganiseerd. Docente CKV Iris Verkerk blikt terug:

“We kijken heel erg enthousiast en tevreden terug. Wat een beleving voor de leerlingen! Om dat te zien, is voor mij als docent genieten. Heerlijke lessen zijn het. Lekker vrij, gek, uit de comfort zone en mooie/leuke resultaten. Workshopdocenten doen het fantastisch. Heb ook een erg leuke klik met ze. Mochten we weer een keer grime boeken, dan zouden we hun graag terugzien!”

Meer weten over de verschillende workshops Grime?

Wil jij jouw leerlingen leren hoe ze hun hand zó grimeren dat hij verdwijnt in een kunstwerk?
Kies dan voor Camouflage grime.
Zien jouw leerlingen liever de meest vieze wonden ontstaan waar (nep)glas of potloden uit steken?
Dan is Grime (wonden maken) écht iets voor jouw school.

Singelland-Burgum_by-IMAZZO18

Singelland Burgum

Op het Singelland in Burgum organiseerde Kleinkunstig een Cultuurdag voor klas 1 t/m 4 Vmbo, Havo en Vwo. CKV docente Doutzen Bokma reageert enthousiast:

“Het was een ontzettend geslaagde dag! De leerlingen deden goed mee, dit kregen wij en zij ook terug van de workshopdocenten. Ruimtes zijn weer netjes achtergelaten, ook erg fijn! Al met al super geslaagd, er zijn prachtige producten gemaakt die vol trots meegenomen zijn naar huis. Zeker voor herhaling vatbaar!” 

De 250 leerlingen kozen middels ons gratis online inschrijfsysteem zelf welke drie workshops van 75 minuten zij wilden volgen. Ze konden kiezen uit:  

Ons online inschrijfsysteem is dan ook echt een succes voor het organiseren van Cultuurdagen. Niet alleen maakt het de organisatie voor scholen stukken makkelijker, het wekt tegelijkertijd een groot enthousiasme op voor de leerlingen. Zij kiezen daarmee helemaal zelf hoe hun dag eruit ziet en welke workshops ze volgen. Dit maakt dat de leerlingen gemotiveerd zijn om op een Cultuurdag aan de slag te gaan met de dingen waar ze zelf nieuwsgierig naar zijn! Bijkomend voordeel is dat u niet meer zelf alle planningen en roosters hoeft te maken. Aan de hand van de online inschrijving zorgen wij voor de klassenlijsten, presentielijsten en roosters. Bekijk hier het filmpje over hoe ons inschrijfsysteem werkt!