Show menu

Workshop Presenteren

Doe je verhaal trefzeker voor een groep

Tijdens deze workshop ervaren studenten hoe het is om een presentatie voor een groep te geven.

Inhoud van deze workshop

Kennismaken

Uit welke onderdelen bestaat een presentatie en wat zijn voorbeelden?

Beginnen

De studenten komen los met korte opdrachten en oefeningen.

Doen

De studenten werken hun eigen presentaties uit.

Delen

De studenten geven hun presentaties en bespreken hun inzichten.

Laat je studenten ontdekken wat er komt kijken bij succesvol presenteren.

Bijna iedereen ervaart wel ‘gezonde’ spanning bij het moeten geven van een presentatie. Er zijn ook mensen die het ontzettend spannend vinden om voor een groep te moeten spreken. In de workshop Presenteren geven we studenten handvatten om niet alleen een leuke presentatie te geven, die goed in elkaar zit en waar je fijn naar kunt luisteren, maar ook hoe ze er zelf een beetje van kunnen genieten. Ook leren de studenten hoe zij hun boodschap met overtuiging over kunnen brengen. Hier zullen zij de rest van hun leven nog profijt van hebben!

Opbouw van de workshop Presenteren

De workshop Presenteren wordt afgetrapt met een inleiding waarin de workshopdocent uitlegt wat het gebruik van je stem, je gezichtsuitdrukkingen en bewegingen voor een effect op je publiek hebben. De volgende stap is het doen van een aantal oefeningen om op te warmen. Dan is het tijd voor het echte werk. In groepjes en individueel worden verschillende elementen van het geven van een presentatie geoefend. Hierbij geven de studenten elkaar opbouwende feedback en leren zo van elkaar. Studenten geven aan dat zij het geven van een presentatie na het volgen van deze workshop vaak een stuk minder spannend vinden!

Tips!

Ook in de workshop Pitchen staat het geven van presentaties centraal. In deze workshop gaan we aan de slag met hoe je in een korte afgebakende tijd je boodschap zo goed mogelijk overbrengt!