Show menu

Move it: Een echte Sportdag (met kunst en cultuur)! 

Een sportdag vol energie, activiteiten en expressie!

Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook sportieve workshops in ons aanbod hebben. Wij organiseren in de basis alleen maar kunsteducatieve workshops, echter is er wel een grote overlap tussen kunst en sport. Breakdance wordt bijvoorbeeld een onderdeel van de olympische spelen en Free Running en Acrobatiek worden gezien als fysieke/sportieve workshops én expressieve workshops. Wij zien veel kansen in een kruisbestuiving, dus vandaar dat wij de culturele sportdag aanbieden!

Wat is een culturele sportdag?

Een culturele sportdag combineert kunst en cultuur met sport. De workshops die we organiseren combineren actief bezig zijn met de expressiekracht van kunst en cultuur. Het mooie is dat actief bezig zijn vaak activatie van enthousiasme betekent. Dat zien we bijna altijd terug in klassen die met beweeglijke workshops meedoen. Door actieve workshops te organiseren kun je ook heel goed positieve groepsdynamiek tussen de leerlingen stimuleren; samenspel, elkaar helpen en uitdagen. Leerlingen ontdekken een andere kant van elkaar en verleggen hun grenzen.Sportdag-op-school-1

Welke workshops organiseren we tijdens een sportieve Cultuurdag?

Voor een sportieve Cultuurdag kun je denken aan workshops als Capoeira, Battle Dance en Free Running. Bekijk nu al onze actieve dans workshops! Ook wordt een sportdag vaak in de periode van het jaar georganiseerd dat het weer alleen maar beter wordt. De workshops kunnen dus ook lekker buiten plaatsvinden. Sportief en in de buitenlucht. Klinkt als een te gekke combinatie toch?Sportdag-op-school-2

Waarom een sportdag combineren met kunst en cultuur?

Een sportdag combineren met kunst en cultuur is ontzettend leuk om leerlingen op een inspirerende en vooral actieve manier mee te krijgen in het ontdekken van nieuwe kunstzinnige activiteiten. We kijken naar kunst vanuit een andere (fysieke) hoek dan de leerlingen gewend zijn. Zo ontdekken ze meer over zichzelf en de veelzijdigheid van sport en cultuur! Vaak ontdekken leerlingen nieuwe manieren van expressie met hun lichaam. Een bijzondere ontdekkingstocht voor je leerlingen.

Vragen? Neem contact op.

Heb je het idee dat dit goed kan passen bij jouw leerlingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We staan met enthousiasme klaar om je te adviseren voor het creëren van een spetterende cultuurdag bij jou op school.