Show menu

Move it: Een echte Sportdag (met kunst en cultuur)! 

Een sportdag vol energie, activiteiten en expressie!

Regelmatig krijgen wij de vraag of we ook sportieve workshops in ons aanbod hebben. Wij organiseren in de basis alleen maar kunsteducatieve workshops, echter is er wel een grote overlap tussen kunst en sport. Breakdance is bijvoorbeeld een onderdeel van de Olympische Spelen en Free Running en Acrobatiek worden gezien als fysieke/sportieve workshops én expressieve workshops. Ook zijn er meerdere voorstellingen, zoals The Match, waarbij de dwarsverbanden tussen kunst, expressie, kracht en sport worden opgezocht.

Welke workshops organiseren we tijdens een sportieve Cultuurdag?

Voor een sportieve Cultuurdag kun je denken aan workshops als CapoeiraBattle Dance en Free Running. Bekijk nu al onze actieve dans workshops! Ook wordt een sportdag vaak in de periode van het jaar georganiseerd dat het weer alleen maar beter wordt. De workshops kunnen dus ook lekker buiten plaatsvinden. Sportief en in de buitenlucht. Klinkt als een te gekke combinatie toch?Workshop school onderwijs Battle Dance 16

Waarom een sportdag combineren met kunst en cultuur?

Een sportdag combineren met kunst en cultuur is ontzettend leuk om leerlingen op een inspirerende en vooral actieve manier mee te krijgen in het ontdekken van nieuwe kunstzinnige activiteiten. We kijken naar kunst vanuit een andere (fysieke) hoek dan de leerlingen gewend zijn. Zo ontdekken ze meer over zichzelf en de veelzijdigheid van sport en cultuur! Vaak ontdekken leerlingen nieuwe manieren van expressie met hun lichaam. Een bijzondere ontdekkingstocht voor je leerlingen.workshop-middelbare-school-capoeira-5-1280x388

Voorstellingen met sport als thema

Dans en sport komen samen in diverse inspirerende voorstellingen die beweging en kracht benadrukken. De voorstelling De Grote Olympische Spelshow combineert dans met de spanning van de Olympische Spelen. In de voorstelling The Match wordt de dynamiek van een sportwedstrijd vertaald naar een dansvoorstelling, waarbij de energie en strategie van sporters centraal staan. De voorstelling BreakSquad Cinema introduceert de wereld van breakdance, met acrobatische en complexe bewegingen in een filmische setting. Sterk in het Leven laat zien hoe dans en fysieke kracht bijdragen aan persoonlijke ontwikkeling en weerbaarheid, waarbij dansers hun grenzen verleggen en inspireren. Deze voorstellingen tonen hoe dans en sport samen een krachtige expressievorm kunnen creëren, die zowel fysiek uitdagend als artistiek verrijkend is.

Vragen? Neem contact op.

Heb je het idee dat dit goed kan passen bij jouw leerlingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! We staan met enthousiasme klaar om je te adviseren voor het creëren van een spetterende cultuurdag bij jou op school.