Show menu

Workshop Breakdance

Leer de beste moves en daag elkaar uit

In de workshop Breakdance komen leerlingen als vanzelf in beweging en gaan speels de strijd aan.

Inhoud van deze workshop

01kennismaken-breakdance

Kennismaken

Breakdance kent een verrassend lange geschiedenis. Mét voorbeelden!
02beginnen-breakdance

Beginnen

De leerlingen doen een warming-up en oefenen met de basismoves.
03doen-breakdance

Doen

De leerlingen werken onder professionele begeleiding verder aan hun moves.
04delen-breakdance

Delen

Tot slot halen de leerlingen alles de kast en dagen elkaar uit in een battle.

Laat je leerlingen veilig kennismaken met deze energieke dansvorm.

Breakdance is eind jaren ’70 ontstaan in New York en is als dansvorm een onderdeel van de hiphopcultuur. Tijdens de workshop Breakdance komen de leerlingen hier meer over te weten en gaan ze zelf aan de slag met acrobatische dansbewegingen en -moves. Ze leren de basis van de breakdance, waarbij een battle een belangrijk element is. In een battle proberen de dansers elkaar af te troeven met hun wervelende moves: ‘show a break, show a move!’

Opzet van de workshop Breakdance

De workshop begint met een introductie over deze dansvorm, waarbij de leerlingen een aantal inspirerende voorbeelden te zien krijgen. Breakdance zoals we dat nu kennen is ontstaan in de jaren ’70, maar de oorsprong is terug te voeren tot 1898. Toen filmde Thomas Edison een danser die een zogeheten ‘headspin’ deed: de eerste op film vastgelegde breakdance-move!

Na de inleiding doen de leerlingen een warming-up. Daarna begeleidt de workshopdocent de leerlingen bij het op een veilige manier aanleren van de basismoves. Ook werken de leerlingen aan de beheersing van een aantal powermoves. Daarbij is er ook zeker aandacht voor de wijze waarop de leerlingen hun moves presenteren. Breakdance is immers een samenspel van moves én van presentatie. Als afsluiting van de workshop dagen de leerlingen elkaar speels uit in een battle. Ze halen alles wat ze hebben geleerd uit de kast en troeven elkaar af met hun beste moves!

Tips

Benieuwd naar andere dansworkshops in dit genre? Kijk dan eens bij de workshop Streetdance of de workshop Hiphopdance. Wil je jouw leerlingen wel in beweging brengen, maar ben je op zoek naar een andere invalshoek? Dan is de workshop Capoeira misschien iets voor jullie! Daarin komen dans, acrobatiek en vechtkunst samen.