Show menu

Workshops op school in Utrecht en omstreken

Workshop Utrecht

Op zoek naar een creatieve en energieke workshop voor jouw leerlingen in Utrecht? Kleinkunstig biedt meer dan zestig workshops in alle kunstdisciplines en gaat graag voor je aan de slag.

Kleinkunstig is al 15 jaar actief op middelbare scholen. We zijn de grootste cultuureducatieve organisatie van Nederland. We zijn inmiddels al op honderden scholen geweest. Ook in Utrecht en omgeving, zoals op het Gregorius College, het Pouwer College en Academie Tien. Sommige scholen komen al langer dan 10 jaar bij ons terug!

We praten veel met leerkrachten. Wat willen ze met hun cultuurprogramma? Kleinkunstig helpt om de ambities op dit vlak werkelijkheid te laten worden. Met workshops die we aanbieden door heel het land, zoals de workshop Augmented Reality, de workshop Musical Zingen of de workshop Grimeren. Van Groningen tot Maastricht en van Utrecht tot Arnhem: onze 200 workshopdocenten maken van elke workshop een succes!

CKV-activiteiten Utrecht

Hoe ziet de perfecte invulling van het CKV-programma eruit? Kleinkunstig werkt hier graag met scholen aan samen door middel van CKV-workshops. Dit zijn workshops die je als school speciaal in kunt zetten om tegemoet te komen aan de diverse eisen die aan CKV worden gesteld.

Sommige kunstvormen of activiteiten kun je alleen uitvoeren met bijzondere materialen. Hierbij kun je denken aan iPads, stroomgeleiding of bepaalde muziekinstrumenten. Als school heb je deze materialen niet altijd zelf binnen handbereik. En voor eenmalig gebruik is het aanschaffen ervan vaak een grote investering. Kleinkunstig heeft hiervoor een oplossing.

Of het nu gaat om ouderwetse ambachten als etsen of zeefdrukken of juist om moderne technieken als 3d-printen of het maken van interactieve wearables: wij zorgen bij een CKV-activiteit voor de materialen. Voorbeelden van workshops met specifieke materialen zijn verder de workshop Hololens en de workshop Virtual Reality.

Workshop Kleinkunstig School Utrecht

Schoolactiviteiten Utrecht

Ook op het gebied van schoolactiviteiten bieden we veel mogelijkheden. Naast workshops zijn dat voorstellingen, dagprojecten en cultuurdagen. Voorbeelden van voorstellingen zijn de interactieve, muzikale voorstelling Timmendo en de voorstelling Maak je dromen waar, die een mix is van cabaret, jongleren en goochelen. Voor examenleerlingen is er de voorstelling Multiple Choice, die ingaat op de voorbereiding op het examen en de vele keuzes die leerlingen moeten maken in deze periode. Deze voorstelling kan aangepast worden aan de wensen van de school.

Als het gaat om dagprojecten voor school kun je denken aan een Startdag om het nieuwe schooljaar creatief en energiek met elkaar te beginnen, zowel voor de nieuwe als terugkerende leerlingen. Of wat dacht je van het maken van een lipdub of het houden van een theatersportbattle? Actie, creativiteit, uitdaging, competitie, spel, improvisatie, samenwerken: het komt allemaal terug in onze dagprojecten.

Cultuurdag en CKV-dag Utrecht

Met een Cultuurdag op school laat je leerlingen op een bruisende manier kennismaken met de wereld van kunst, cultuur en techniek. Tijdens de Cultuurdag verzorgt Kleinkunstig in verschillende rondes workshops voor leerlingen, waarbij zij zelf kunnen kiezen welke ze willen volgen. De workshops worden gegeven door professionele artiesten en kunstenaars die tevens gekwalificeerd docent zijn. Naast de workshops kan de dag afgesloten worden met een voorstelling, al dan niet gekoppeld aan een thema dat past bij de school.

We kunnen de Cultuurdag voor scholen volledig organiseren, van de online inschrijving tot een helder draaiboek. Daardoor wordt veel werk uit handen genomen. Op deze spetterende dag ontdekken leerlingen nieuwe kunstvormen en talenten, maar bovenal is het een dag waarop ze met veel plezier en energie samen bezig zijn!

Benieuwd wat Kleinkunstig voor jou kan betekenen? Ik kom graag langs om kennis te maken.

Sarah Evers

Accountmanager Utrecht
sarah@kleinkunstig.nl
06 – 408 442 59