Voorstelling Een Romeo en Julia

Lonneke van Leth Dans bewerkte de klassieker van Shakespeare tot een eigentijdse voorstelling voor jongeren. Deze theater- en dansvoorstelling brengt het spannende en tijdloze verhaal van Romeo en Julia samen met het actuele thema van de vluchtelingenproblematiek. Op een feest in een asielzoekerscentrum (AZC) leren de Nederlandse Maartje en asielzoeker Walid elkaar kennen. Ondanks de vete tussen hun beide vaders worden zij verliefd op elkaar: een verboden liefde.

De kloof wordt groter, de liefde bloeit

Jan Sluis is de vader van Maartje. Hij is fel gekant tegen de komst van een AZC in zijn gemeente. Hij zet alles op alles om dit tegen te gaan. Ondanks zijn protesten komt het AZC met driehonderd asielzoekers er toch. Ibrahim Akram is de vader van Walid. Een streng gelovige man met erg conservatieve opvattingen over het leven. Tijdens bijeenkomsten in het AZC komen Jan en Ibrahim lijnrecht tegenover elkaar te staan. Met de dag wordt de kloof tussen de twee vaders groter, terwijl de liefde tussen Maartje en Walid steeds meer tot bloei komt.

Niekie van den Bergprijs

‘Een Romeo en Julia’ won in 2019 de Niekie van den Bergprijs voor de o artistiek-inhoudelijke kwaliteit en de goede aansluiting bij de doelgroep. Deze voorstelling is ook beschikbaar in het Duits en Engels.

Tips

Ben je op zoek naar meer voorstellingen voor jouw studenten? Kijk dan eens bij Warming up, een dynamische en interactieve voorstelling over de klimaatverandering. Of wat dacht je van Amar speelt Ali? Een komisch en levensecht theaterstuk over een Marokkaanse familie, integratie, vooroordelen en identiteit. 

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans helpt jongeren bij het leggen van een verbinding tussen verbeeldingskracht, betekenisgeven en dans met impactvolle voorstellingen over actuele thema’s. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans veel actieve dansworkshops en biedt bij elke voorstelling een passende workshop. Daarin ervaren studenten zelf de creativiteit en kracht van moderne dans! Ook kunnen jullie een ‘Danser in de Klas’ uitnodigen. Eén van de dansers van Lonneke van Leth komt dan meer vertellen over dans en het ontstaan ervan, en geeft antwoord op al jullie vragen.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: vluchtelingen, verliefdheid
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 150/240
  • Geschikt voor: alle studiejaren

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 3 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 1490 euro
  • 2 voorstellingen: 2235 euro
  • 3 voorstellingen: 3725 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Een Romeo en Julia