Voorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem

‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ is een pakkende dansvoorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Yvonne Keuls. Een aantal personages uit het boek staat in deze voorstelling in een populaire talkshow lijnrecht tegenover elkaar. Hoe heeft het zo fout kunnen gaan met Floortje Bloem? Daarover praten ze met elkaar, maar de host van de talkshow is vooral op zoek naar ‘spanning en sensatie’. De talkshowgasten komen daardoor in een verhitte en verharde discussie terecht, die vooral over de schuldvraag gaat. 

Polarisatie versus kwetsbaarheid

De neergang van Floortje wordt pijnlijk zichtbaar gemaakt door de parallel met de toenemende polarisatie die het huidige publieke debat wereldwijd kenmerkt. Daarbij toont een danseres het innerlijk van Floortje, met al haar kracht, hoop en kwetsbaarheid. De acteurs en de talkshow verschijnen op beeld en vormen zo een onderdeel van het decor.  Met de speciaal hiervoor gecomponeerde muziek van Jacob ter Veldhuis maakt dat deze voorstelling tot een multidisciplinaire beleving. In 2020 won Yvonne Keuls met het boek ‘Het verrotte leven van Floortje Bloem’ de Peter van Straaten Psychologieprijs.

Tips

Ben je benieuwd naar meer voorstellingen over actuele thema’s voor jouw studenten? Kijk dan ook eens bij de voorstelling Amar speelt Ali, waarin integratie, identiteit en vooroordelen op humoristische en ook aangrijpende wijze voor het voetlicht worden gebracht. Of check Het is geen wedstrijd van Piepschuim: muzikaal theater op het scherpst van de snede over de vraag of je altijd maar de beste moet zijn. 

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een in Den Haag gesitueerd dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen over maatschappelijke thema’s wil het gezelschap jongeren helpen bij het verbinden van dans, verbeeldingskracht en betekenisgeving. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans actieve dansworkshops en biedt passende workshops bij elke voorstelling. Studenten ervaren door de voorstellingen en in de workshops zelf de kracht van moderne dans. 

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: verslaving
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 100/120
  • Geschikt voor: alle studiejaren

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 1308 euro
  • 2 voorstellingen: 1962 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem