Voorstelling Jongen, je moeder

Davey Bakker, danser en choreograaf, kreeg op 8 oktober 2020 een telefoontje van zijn vader. “Je moeder voelt een knobbeltje in haar borst, het is onderzocht: je moeder heeft borstkanker.” Daveys moeder is een trotse schoonheidsspecialiste, zijn vader een brandweerman van weinig woorden. Samen liepen zij met volle vaart tegen een muur van ellende aan.​

Een levensveranderende gebeurtenis

‘Jongen, je moeder…’ toont hoe moeilijk het voor de jongen is om een onbegrijpelijke realiteit te accepteren. Zekerheden zijn ineens onbetrouwbaar. Handelingen en bewegingen maken zich los van zijn gedachten, wat is nog vanzelfsprekend? De jongen probeert denkend en bewegend grip te krijgen op de veranderde realiteit. Om afstand te nemen, om hoop te houden en luchtigheid te vinden, maar vooral om het onbespreekbare bespreekbaar te maken. ‘Jongen, je moeder…’ is een surrealistische danstheatervoorstelling over hoe om te gaan met nieuws dat je leven verandert. En over het vinden van kleine geluksmomenten in een beschadigde dagelijkse situatie. 

Tips

Ben je op zoek naar meer dansvoorstellingen voor jouw studenten? Check dan eens de voorstelling Een Romeo en Julia van Lonneke van Leth Dans. Geen dans, maar wel actueel en indringend is Amar speelt Ali, een voorstelling over een Marokkaans gezin waarin iedereen een eigen antwoord zoekt op integratie.

Over Zuhause

Davey Bakker en Élénie Wagner vormen de kern van het creatieve platform Zuhause. In 2016 ontmoetten de twee elkaar als artiesten bij Club Guy & Roni/NNT in Groningen. Davey neemt de dagelijkse leiding op zich, Élénie de artistieke. De twee vormen een krachtig duo.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Zuhause
  • Thema: verlies, ingrijpende gebeurtenis
  • Duur: 60 minuten
  • Opbouw: 180 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 150/150
  • Geschikt voor: alle studiejaren
  • Deze voorstelling kan niet starten voor 11.30 uur

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Jongen, je moeder