Voorstelling Een Romeo en Julia

Lonneke van Leth Dans bewerkte de klassieker van Shakespeare tot een spannende voorstelling voor jongeren. Deze toneel- en dansvoorstelling voor leerlingen vanaf 12 jaar combineert het tijdloze verhaal van Romeo en Julia met de vluchtelingenproblematiek. Op een feest voor jongeren van een asielzoekerscentrum ontmoeten de Nederlandse Maartje en asielzoeker Walid elkaar. Ondanks de strijd tussen hun beide vaders vallen zij als een blok voor elkaar: een verboden liefde.

Bloeiende liefde, ondanks kloof

De vader van Maartje, Jan Sluis, is tegen de komst van een asielzoekerscentrum in zijn dorp. Hij speelt in de gemeente een actieve rol om dit tegen te gaan. Ondanks zijn acties komt het AZC met driehonderd asielzoekers er toch. De vader van Walid is Ibrahim Akram. Hij is streng gelovig en heeft conservatieve opvattingen. Jan en Ibrahim komen tijdens bijeenkomsten in het AZC lijnrecht tegenover elkaar te staan. De kloof tussen de twee vaders groeit met de dag, maar de liefde tussen Walid en Maartje bloeit.

Prijswinnende voorstelling

‘Een Romeo en Julia’ sleepte in 2019 de Niekie van den Bergprijs in de wacht vanwege de onderscheidende artistiek-inhoudelijke kwaliteit en de goede aansluiting bij de doelgroep van 12-18 jaar. Deze voorstelling is ook beschikbaar in het Duits en Engels.

Tips

Ben je benieuwd naar meer dansvoorstellingen voor op school? Het aanbod is breed en er zijn voorstellingen voor alle leerjaren. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij I am REDO: een inspirerende en wervelende show van danser REDO. Zijn motto is: ‘No Excuses, No Limits!’. In de voorstelling Raps ’n Taps staan, zoals de titel al zegt, rap en tap centraal. Een magische ontmoeting!

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans helpt jongeren bij het leggen van een verbinding tussen verbeeldingskracht, betekenisgeven en dans met impactvolle voorstellingen. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans veel actieve dansworkshops voor op school en biedt bij elke voorstelling een aansluitende workshop. Daarin ervaren leerlingen zelf de creativiteit en kracht van moderne dans! Ook kunnen jullie een ‘Danser in de Klas’ uitnodigen. Eén van de dansers van Lonneke van Leth komt dan meer vertellen en antwoord geven op al jullie vragen over dans.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: vluchtelingen, verliefdheid
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte: 240
  • Geschikt voor: alle leerjaren

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Een Romeo en Julia