Voorstelling Freedom

Dansgezelschap Club Guy & Roni maakte in het najaar van 2021 de spraakmakende voorstelling Freedom. In deze voorstelling staat het indrukwekkende verhaal van Mohamedou Ould Slahi centraal, die 14 jaar vastzat in Guantanamo Bay. Op deze marinebasis van de VS die sinds 2002 ook dienstdeed als gevangenis voor vermeende terroristen werd hij ondervraagd en gemarteld, zonder ooit te zijn aangeklaagd. Hij beschreef zijn verhaal in het boek ‘The Guantanamo Diary’. Dit werd verfilmd als het Golden Globe-winnende ‘The Mauritanian’.

Vrijheid en vergeving

Een wereld waarin vrijheid een aangeboren recht is en vergeving een kernwaarde: dat is waar Ould Slahi als schrijver voor pleit. Speciaal voor leerlingen in het voortgezet onderwijs bewerkte Club Guy & Roni het verhaal van Ould Slahi tot een pakkende dansvoorstelling. Onder choreografie van Roni Haver, met dans van PDC en muziek van Slagwerk Den Haag. 

Tips

Benieuwd naar meer voorstellingen voor op school met een maatschappelijke invalshoek? Er is veel om uit te kiezen! Kijk bijvoorbeeld eens bij de voorstelling Het verrotte leven van Floortje Bloem of de voorstelling ’t Is Stil aan de overkant. Beide voorstellingen snijden op hun eigen manier actuele maatschappelijke vraagstukken aan. 

Over Nite (Club Guy & Roni)

Club Guy & Roni maakt hedendaags, eigenzinnig en explosief danstheater dat de actualiteit dicht op de hielen zit. Zij voeren alle voorstellingen uit met nieuw gecomponeerde livemuziek. Daarbij spelen slagwerkers en musici vaak een prominente rol op het toneel. Club Guy & Roni kenmerkt zich verder door opvallende dansers, die duidelijk van elkaar verschillen en ieder hun eigen rol hebben in het zorgvuldige radarwerk van choreograaf Roni Haver.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans, biografisch
  • Door: Nite
  • Thema: vrijheid, Quantanamo Bay-ervaring
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 90/120
  • Geschikt voor: leerjaren 3 t/m 6

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Freedom