Voorstelling Is dit echt?

‘Is dit echt?’ is een dansvoorstelling over een generatie jongeren die opgroeit in een wereld waarin social media niet meer weg te denken is. Wat voor goeds heeft het ons gebracht, en waar zit het gevaar? In deze intrigerende voorstelling lopen realiteit en verwachtingen door elkaar. Wat is nog echt? Of is alles nep, en vooral een afspiegeling van wat we graag wíllen zien? We zijn dol op succesverhalen, maar hoe realistisch zijn al die verhalen? En wat doen die met mensen die geen succes hebben of falen? Mag je eigenlijk nog wel falen?

Wat als je gevoelens online besproken worden?

‘Is dit echt?’ gaat over Linda en Marco. Als publiekslievelingen doen ze mee aan een danswedstrijd en komen in de finale. Als de finale dichterbij komt, neemt de spanning toe. Ze begonnen ooit als danspaar, maar Marco ontwikkelt steeds meer gevoelens voor Linda. Hij probeert zijn gevoelens te verbergen, zodat het hun prestaties niet beïnvloedt. Linda heeft niets door en reageert zelfs online op de avances van de concurrerende danser. Als het publiek hier óók nog lucht van krijgt en de intriges publiekelijk via social media worden besproken en beoordeeld, liggen de privélevens van beide dansers op straat.

Tips

Benieuwd naar meer voorstellingen voor het voortgezet onderwijs over deze thematiek? Kijk eens bij de dansvoorstelling Ik zie je, waarin het gaat over de concurrentie tussen persoonlijke aandacht én aandacht voor je telefoon. De voorstelling Piepschuim breekt de tent af gaat over de vraag wat je in alle informatie die op je afkomt eigenlijk moet geloven. Wat is een cowboyverhaal, en wat niet?

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is hét Haagse dansgezelschap voor de jeugd dat produceert, presenteert, onderwijst en experimenteert. Met een eclectische stijl van dansen en pakkende verhalen, die humoristisch en eigentijds worden verteld, maakt het gezelschap jongeren op een toegankelijke manier bekend met deze kunstdiscipline. Met voorstellingen en workshops ontdekken en beleven jongeren moderne dans. De multidisciplinaire producties van Lonneke van Leth Dans sluiten aan bij hun belevingswereld en raken aan maatschappelijke onderwerpen. Daarmee nodigen ze uit tot openheid en reflectie. 

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: social media
  • Duur: 45 minuten
  • Opbouw: 120 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 120/240
  • Geschikt voor: alle leerjaren

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Is dit echt?