Voorstelling Leef

Met de voorstelling ‘Leef’ wil Stichting Tranz een onderwerp waar een taboe op rust openbreken: de dood. ‘Leef’ is een verhalende dansvoorstelling die is gebaseerd op ervaringen van jongeren. Waarom vallen gesprekken stil in het leslokaal, op de sportclub of aan de keukentafel als het gaat over de doodgewoonste zaak? De dood wordt in deze voorstelling onderzocht en verkend. 

Ontroering, plezier en stof tot nadenken

Tranz wil de dood bespreekbaar maken met een wervelende dansvoorstelling die ontroert, pleziert en stof tot nadenken geeft. Omdat de voorstelling is gebaseerd op gesprekken die Tranz voerde met jonge mensen over dit onderwerp, komen in ‘Leef’ openhartige, aangrijpende en vaak verrassende ontboezemingen voorbij. Deze verhalen dragen de voorstelling. Daardoor is dit een bijzondere verkenning geworden over een onderwerp dat ons allemaal raakt, maar waar we weinig over praten.

Tips

Ben je nieuwsgierig naar meer voorstellingen over thema’s die jouw leerlingen aan het denken zetten? Kijk dan eens bij Het verrotte leven van Floortje Bloem van Lonneke van Leth Dans. Een voorstelling over polarisatie en kwetsbaarheid die raakt in het hart. In de voorstelling Friends-to-be van Op Roet ontmoeten een Arabier en een Westerling elkaar. Waarin verschillen ze, waarin komen ze overeen?

Over Stichting Tranz

Een voorstelling van Stichting Tranz herken je aan het dynamische, verhalende en interdisciplinaire karakter. Sinds 2003 maakt Tranz dansvoorstellingen voor de jeugd en behandelt onderwerpen die aansluiten op de belevingswereld van deze doelgroep. Dit doet Tranz in een voor jongeren herkenbare taal. Zo worden jongeren meegenomen en komen ze op speelse wijze in aanraking met dans. Met dansstijlen die ze al kennen, maar ook minder voor de hand liggende stijlen komen voorbij. Daarnaast maakt Tranz in de voorstellingen geregeld gebruik van andere creatieve disciplines.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: dans
  • Door: Tranz
  • Thema: leven en dood
  • Duur: 40 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 200/250
  • Geschikt voor: leerjaar 1 en 2

Prijsinformatie

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 3 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

  • 1 voorstelling: 2035 euro
  • 2 voorstellingen: 2326 euro
  • 3 voorstellingen: 3198 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Leef