Voorstelling The Match

‘The Match’ is een humoristische en verrassende dansvoorstelling. Met veel energie ‘dansen’ de spelers een voetbalwedstrijd! Daarbij doen ze een warming-up, moeten ze dealen met een eigenwijze scheidsrechter, krijgen ze (onterecht natuurlijk!) rode en gele kaarten, en nemen ze wervelende penalty’s en hoekschoppen. De muziek waarop de dansers voetballen, is stoer en stevig. In deze voorstelling komen dans, voetbal en rock samen! En: de leerlingen komen ook nog aan de bal, met een nagesprek en als afsluiter een dans van een kwartier op het toneel. 

Bijbehorende workshop ‘Topsport en Dans’

Bij deze voorstelling kun je de workshop ‘Topsport en Dans’ van in totaal 50 minuten boeken. Die zet je leerlingen in beweging! Welke vaardigheden gebruiken dansers, voetballers en topsporters iedere dag? En hoe kun je een sport inzetten om tot een choreografie te komen?

Tips

Krijgen jullie geen genoeg van dans en ben je benieuwd wat we nog meer in ons aanbod hebben? Kijk ook eens bij de voorstelling Raps ’n Taps, waarin Andy en Janice rap en tapdancing op wervelende wijze combineren. Voor de hogere leerjaren is de indrukwekkende voorstelling Freedom een aanrader, over het verhaal van Mohamedou die 14 jaar gevangen zat in Guantanamo Bay.  

Over Lonneke van Leth Dans

Lonneke van Leth Dans is een Haags dansgezelschap voor de jeugd. Met impactvolle voorstellingen en maatschappelijke vraagstukken wil het jongeren helpen bij het leggen van een verbinding tussen dans, verbeelding en betekenis. Daarnaast verzorgt Lonneke van Leth Dans veel actieve dansworkshops voor op school, en biedt bij elke voorstelling een passende workshop. Daarin ontdekken leerlingen zelf de kracht en creativiteit van dans. Ook kan er een ‘Danser in de Klas’ op bezoek komen. Eén van de dansers van Lonneke van Leth komt dan vertellen wat het betekent om danser te zijn en hoe dans zich heeft ontwikkeld.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: sport en dans, humoristisch
  • Door: Lonneke van Leth Dans
  • Thema: voetbal/topsport
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 120/240
  • Geschikt voor: leerjaren 1 t/m 4

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling The Match