Handsome Poets op school!

Genre voorstelling: Indie pop
Artiest: Handsome Poets
Duur: 45 minuten
Doelgroep: Alle jaargangen en niveaus van het voortgezet onderwijs

Hoe krijg je een goed idee? Hoe werkt inspiratie? En wat doe je als je eigenlijk niks kan bedenken? Goede ideeën krijgen (en herkennen!) is stiekem het belangrijkste en het lastigste van ieder creatief proces. Want je kunt fantastisch leren schilderen, lang oefenen tot je briljant gitaar kan spelen of jezelf enorm trainen in het maken van 3D animaties. Zonder een goed idee heb je er vervolgens helemaal niks aan.

De Nederlandse indiepopband Handsome Poets hebben wel wat goede ideeën gehad de afgelopen jaren. Zo speelden ze alle grote festivals plat, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ook schreven ze de tune voor de Olympische Spelen in Londen en werd hun nummer Sky on Fire gebruikt in een grote Hollywoodfilm. Hun kast puilt uit van de platina platen en andere prestigieuze muziekprijzen. En afgelopen jaar zouden ze voor het eerst het theater ingaan met hun voorstelling ‘Lieve Schatten’. Een tour die door corona enigszins uitgesteld werd, maar komend seizoen alsnog overal te zien is!

In deze speciaal voor scholen gemaakte voorstelling nemen zanger Tim van Esch en producer Erik Schurman je mee langs hoe een aantal van deze ideeën ooit begonnen zijn. Zo leidde een nauwelijks verstaanbaar spraakbericht met het voorstel een nummer The dancefloor is open te noemen, uiteindelijk tot de 3FM megahit Dance the war is over. Omdat de ontvanger het verkeerd verstaan had maar iedereen gelijk die nieuwe tekst een veel beter idee vond.

Door een combinatie van verhalen, muziek en interactie met de leerlingen wordt langzaam uitgezocht wat een idee nou maakt tot een goed idee. Welke ideeën en beslissingen hebben de band uiteindelijk vanuit de antikraak-boerderij waar ze repeteerden tot het hoofdpodium van Pinkpop gebracht? En worden de leerlingen uitgedaagd zelf ook na te denken welke van hun eigen ideeën misschien wel beter zijn dan gedacht!

Aanvullende informatie

– De voorstelling is geschikt voor maximaal 125 leerlingen.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenElfi BoinkWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Siska Barth

Leerdoelen

  • Leerlingen leren hoe je tot inspiratie kunt komen.
  • Leerlingen leren hoe ideeën weer tot andere betere ideeën kunnen leiden.
  • Leerlingen krijgen een kijkje in de keuken bij een succesvolle band.

    Meer informatie aanvragen