Handsome Poets op school

Genre: Muziek, verhalen en inspiratie
Artiest: Handsome Poets
Duur: 45 minuten
Doelgroep: Alle jongeren van alle leeftijden
Titel: Handsome Poets op school

Hoe krijg je een goed idee? Hoe werkt inspiratie? En wat doe je als je eigenlijk niks kan bedenken? Goede ideeën krijgen (en herkennen!) is stiekem het belangrijkste én het lastigste van ieder creatief proces. Want je kunt fantastisch leren schilderen, lang oefenen tot je briljant gitaar kunt spelen of jezelf enorm trainen in het maken van 3D-animaties: zonder een goed idee kom je niet verder.

Handsome Poets op school: interactief en uitnodigend

In deze speciaal voor scholen gemaakte voorstelling nemen leadzanger en singer-songwriter Tim van Esch en producer Erik Schurman van de Nederlandse band Handsome Poets de jongeren mee op hun creatieve reis. Met welke ideeën zijn zij zelf ooit begonnen en hoe verliep hun creatieve proces? Zo leidde een nauwelijks verstaanbaar spraakbericht met het voorstel een nummer The dancefloor is open te noemen uiteindelijk tot de 3FM-megahit Dance the war is over. Omdat de ontvanger het verkeerd verstaan had maar iedereen die nieuwe titel gelijk een veel beter idee vond.

Door een combinatie van verhalen, muziek en interactie met de jongeren wordt langzaam uitgezocht wat een idee nou maakt tot een goed idee. Welke ideeën en beslissingen hebben de band uiteindelijk vanuit de antikraak-boerderij waar ze repeteerden tot het hoofdpodium van Pinkpop gebracht? Tim en Erik dagen de jongeren uit zelf ook stil te staan bij hun eigen ideeën: welke zijn misschien wel beter dan gedacht?

De voorstelling is geschikt voor maximaal 125 jongeren.

Over de band

De indiepopband Handsome Poets heeft wel wat goede ideeën gehad de afgelopen jaren. Zo speelden ze alle grote festivals plat, van Pinkpop en Lowlands tot Concert at Sea en Vrienden van Amstel. Ook schreven ze de tune voor de Olympische Spelen in Londen en werd hun nummer Sky on Fire gebruikt in een grote Hollywoodfilm. Hun kast puilt uit van de platina platen en andere prestigieuze muziekprijzen. Energie, plezier en muzikaliteit kenmerken hun optredens. Om het tienjarig bestaan van Handsome Poets te vieren, toert de band langs de Nederlandse theaters.

Tips

Benieuwd naar meer voorstellingen voor op school? Kijk ook eens bij de voorstelling Tinmendo voor de bovenbouw of de voorstelling Mash Up! voor de leerjaren 1 t/m 4.

Meer weten? Neem contact op

Leerdoelen

  • Jongeren leren hoe je tot inspiratie kunt komen.
  • Jongeren leren hoe ideeën weer tot andere betere ideeën kunnen leiden.
  • Jongeren krijgen een kijkje in de keuken bij een succesvolle band.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Handsome Poets op school