De voorstelling ‘The Match’, aangeboden door Uit de Kunst, wordt een humoristisch gedanste voetbalwedstrijd genoemd. In voetbalpakjes en volle energie gaan dansers achter de bal aan, ze vallen met z’n allen de irritante scheidsrechter aan en herhalen die ene dubieuze tackle van zonet in slowmotion. Had die spits geen rode kaart moeten krijgen? Sport en dans ontmoeten elkaar in ‘The Match’, ten midden van het voetbalveld. De voorstelling, die zowel geschikt is voor meisjes als jongens van 12 tot 18 jaar, speelt met thema’s als competitie, agressie en groepsdynamiek. Ze komen op een toegankelijke manier in aanraking met moderne dans.

Workshops

Kleinkunstig biedt tal van dansworkshops voor school aan, waaronder Battle Dance, Capoeira en Choreografie. In deze workshops kunnen leerlingen meteen hun eigen beweeglijkheid ontdekken. Ze bedenken en oefenen dansmoves, werken aan een choreografie of houden een battle tegenover elkaar. De docent reikt genoeg handvaten aan om in een veilige omgeving samen te werken, plezier te beleven aan het dansen en grenzen te verleggen.

Thematiek

Ook is het thema ‘competitie’ iets dat in alle kunsten zeer aanwezig is. Er zijn tal van kunstwedstrijden, de kunstenaar wil z’n leven lang alleen maar beter en preciezer worden. Competitie zou het thema kunnen zijn dat in de andere workshops van Kleinkunstig gebruikt wordt, waardoor ze gekoppeld worden aan de dansvoorstelling ‘The Match’.

Leeftijd: 12 – 18 jaar | Thema: Ontmoeting tussen dans en sport |  Kerndoelen: 50, 45, 55, 3, 4  Publiek: 240