Muziekvoorstelling Tinmendo

Muziekvoorstelling Tinmendo

Genre: Muziek, jazz, digitale media
Artiest: Tin Men & the Telephone
Duur: 45 minuten
Doelgroep: jongeren van 14 tot en met 18 jaar
Titel: Muziekvoorstelling Tinmendo

Tinmendo The G.R.E.A.T.E.S.T. Show is een interactieve muziekvoorstelling over klimaatverandering. Greatest staat voor: Global Relocation of Evolved Apes Towards Exoplanet Suitable for Terraformation! Alle jongeren hebben invloed op wat zich op het podium afspeelt. Daarvoor kunnen ze de ‘Tinmendo’-app gratis downloaden op hun smartphone of iPad. De jongeren maken zo letterlijk de voorstelling mee!

Muziekvoorstelling Tinmendo: een nieuwe planeet?

In de voorstelling is de aarde onbewoonbaar geworden door de klimaatverandering. Gelukkig is er een nieuwe planeet waar de mensheid heen kan. Deze planeet is alleen nog te koud om er als mens te kunnen leven. Maar niet getreurd! De mensheid is inmiddels expert in het opwarmen van een planeet. Jongeren werken samen en bedenken een plan. Hiervoor zetten zij hun smartphones en iPads in. Die vormen de link met de muzikanten. Hoe gaan de jongeren de nieuwe planeet bewoonbaar maken? Daarvoor kunnen ze instrumenten aan- en uitzetten, muzikale thema’s vormen en berichtjes sturen naar elkaar én de band. Zelfs het gooien van virtuele eieren, tomaten en rozen behoort tot de mogelijkheden. Lukt het de jongeren om de nieuwe planeet warm genoeg te krijgen?

Over de band

Tin Men & the Telephone werkt veel met geluiden uit het dagelijks leven. Op het podium kiest de band voor een theatrale aanpak. Met visuele effecten op de achtergrond. De bezetting bestaat uit een basgitaar, piano/keyboard en drums.

Tips

Benieuwd naar meer muziekvoorstellingen op school? Je kunt bij Kleinkunstig ook terecht voor de voorstelling Handsome Poets op school of de voorstelling Mash Up!. Ben je op zoek naar aanbod over het thema klimaatverandering? Kijk dan eens bij de workshop Klimaat Mix. Die verzorgen we samen met Movies that Matter.

Meer weten? Neem contact op

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Muziekvoorstelling Tinmendo