Muziekvoorstelling Tinmendo

Muziekvoorstelling Tinmendo

Genre: Muziek, Jazz, Digitale media, Klimaatverandering
Artiest: Tin men and the Telephone
Duur: 45 minuten
Doelgroep: Bovenbouw van alle niveaus van het voortgezet onderwijs

Tinmendo The Greatest Show (Global Relocation of Evolved Apes Towards Exoplanet Suitable for Terraformation) is een interactieve muziekvoorstelling rondom klimaatverandering. Alle leerlingen kunnen de ‘Tinmendo’ app gratis downloaden op hun smartphone of iPad en daarmee invloed uitoefenen op wat de artiesten op het podium uitvoeren.

Het verhaal draait rondom een nieuwe planeet waar de mensheid terecht zou kunnen nadat onze eigen aarde niet langer bewoonbaar is door klimaatverandering. Deze nieuwe planeet is echter (nog) te koud om te overleven, maar niet getreurd; de mensheid is expert geworden in hoe ze de planeet zouden kunnen opwarmen. Leerlingen moeten samenwerken om met hun telefoon (die de link vormt naar de muzikanten) een plan te vormen om de nieuwe planeet op te warmen.

Leerlingen zetten instrumenten aan en uit, vormen muzikale thema’s (gebaseerd op letters die gelijk staan aan muzieknoten) sturen berichtjes naar elkaar en naar de band en kunnen gooien met virtuele eieren, tomaten, rozen… Speel mee met de ultieme luistergame! De bezetting van de band bestaat uit een basgitaar, piano/keyboard en drums.

Over de artiest

Kenmerkend voor Tin Men and the Telephone is het gebruik van samples met geluiden uit het dagelijks leven. Op het podium kiest de band voor een theatrale aanpak met visuele effecten op de achtergrond.

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

info@kleinkunstig.nl
Aimee-DabekaussenWhatsApp Image 2020 12 14 at 14.26.48Mei-Lin-Man-1wouter

    Meer informatie aanvragen