Voorstelling Willem Junior

Bij elke voetbalwedstrijd (en op andere momenten) zingen we: ‘Wilhelmus va-han Na-ha-sau-we, ben ik van Duitse bloed’. Als je naar het Nederlandse volkslied luistert, valt je heel wat op! Hoezo, van Duitse bloed? Wat heeft Duitsland met Nederland te maken? Het gaat toch over Willem van Oranje, de Nederlandse ‘vader des vaderlands’? Trouwens, als hij ook wel Willem de Zwijger werd genoemd, waarom praat hij dan zo veel? En die Spaanse koning, hoe zat dát ook alweer? De voorstelling ‘Willem Junior’ neemt samen met de leerlingen een levendige duik in de geschiedenis van Nederland. De eigentijdse jeugdmusical kreeg onder andere in het Algemeen Dagblad een lovende recencie.

Liedjes, spanning en humor

Een bijzondere app op de tablet helpt in ‘Willem Junior’ twee nieuwsgierige klasgenoten om terug in de tijd te gaan. Daar lopen ze de jonge Willem van Oranje tegen het lijf. We hebben allemaal wel eens over hem gehoord, maar we weten eigenlijk niet zo veel over hem. De twee klasgenoten zetten alles op alles om de mysteries die deze ‘Grootste Nederlander Aller Tijden’ omringen te ontrafelen.  Willem Junior is een levendige geschiedenisvoorstelling, vol liedjes, spanning en humor. In aansluiting op deze voorstelling zijn aparte lespakketten beschikbaar, bestaande uit een handleiding, een werkboek én muziek. Je kunt ook het populaire tv-programma Het verhaal van Nederland – Oranje Nassau bekijken voor of na de voorstelling. Boek de voorstelling nu! Op 9 juli 2024 stopt deze voorstelling.

Tips

Benieuwd naar meer theatervoorstellingen? Kijk eens naar de voorstelling Online over hoe de online wereld een maatschappij op zichzelf is. Of de voorstelling De Jacht van Theaterloods-B, een indrukwekkende voorstelling over het thema drugs en verslaving.

Over STENT Producties

STENT Producties is één van de vaste producenten die Nederland kent. Het bieden van een podium aan jong en onbekend talent is een belangrijk speerpunt. Komende jaren richt STENT Producties zich nog meer op specifieke doelgroepen door afwisselend producties te realiseren in o.a. de genres educatie en amusement. Zo is vanaf augustus 2024 de musical ‘Juf Braaksel en de magische ring’ te zien, gebaseerd op de bekende boeken van Carry Slee. STENT Producties is ook het productiehuis van de grote musical Mees Kees Op Kamp (voor het basisonderwijs).

Meer weten? Neem contact op

Voorbereidend lesmateriaal

Download het gratis lesmateriaal van Willem Junior!

Specificaties

 • Genre: muzikale geschiedenisvoorstelling
 • Door: STENT Producties
 • Thema: geschiedenis, Nederlandse Canon
 • Duur: 50 minuten
 • Opbouw: 150 minuten
 • Max. groepsgrootte (school/theater): 125/250
 • Geschikt voor: leerjaren 1 t/m 3

Prijsinformatie voor op school

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 3 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

 • 1 voorstelling: 1447 euro
 • 2 voorstellingen: 1972 euro
 • 3 voorstellingen: 2052 euro

Prijsinformatie voor in het theater

Onderstaande prijzen zijn de totaalprijzen inclusief reiskosten en vrijgesteld van btw. Er is uitgegaan van dat de voorstellingen op één dag na elkaar worden opgevoerd. Van deze voorstelling kunnen maximaal 2 voorstellingen op een dag georganiseerd worden.

 • 1 voorstelling: 2398 euro
 • 2 voorstellingen: 2689 euro

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Willem Junior