Voorstelling Amar Speelt Ali

In de voorstelling ‘Amar speelt Ali’ kruipt Amar in de huid van vele Ali’s. In zijn eentje brengt hij pakkend en met humor een Marokkaans gezin tot leven, waarin alle gezinsleden een eigen antwoord zoeken op de integratie. 

Hilarisch en aangrijpend

Moeiteloos schakelt Amar heen en weer tussen deze levensechte en komische personages. Een vader die pro-Nederlands is. Een oudste zoon die het niet meer trekt. Een politiekcorrecte middelste zoon die als ‘beroepsallochtoon’ niet van de televisie is af te slaan. En een jongste zoon die zich vermalen voelt tussen twee culturen. Deze voorstelling houdt het publiek een meedogenloze lachspiegel voor die uitvergroot wat we liever voor onszelf houden. ‘Amar speelt Ali’ is een hilarisch, maar tegelijk ook diep tragisch verhaal over integratie, vooroordelen, discriminatie, keuzes maken en identiteit.

Tips

Ben je op zoek naar meer voorstellingen voor jouw leerlingen over keuzes maken en identiteit? Kijk eens bij de voorstelling Het is geen wedstrijd van Piepschuim. Die gaat over de vraag hoe belangrijk het eigenlijk is om de beste te zijn. De voorstelling Wie niet weg is van STOOK vertelt het verhaal van twee broers die elkaar zijn kwijtgeraakt en behandelt thema’s als prestatiedruk en eenzaamheid.

Over Amar Speelt

Amar El Ajjouri acteert, presenteert, doceert, traint en schrijft. Dit alles doet hij al ruim 20 jaar. Amar is geboren in Marokko en getogen in Den Haag. Dankzij de mix van culturele invloeden besefte hij dat hij als geen ander theater kon inzetten zoals dat al gebeurt sinds de eerste Griekse drama’s: om het leven van nu te begrijpen. Met die visie ontwikkelde Amar cabaretshows voor jongeren. Als ervaringsdeskundige weet hij deze doelgroep te raken met hilariteit en herkenbare situaties die gaan over groepsdruk, in- en uitsluiting en culturele verschillen. Jongeren herkennen zich in de rake typeringen en worden zich zo meer bewust van hun eigen gedrag.

Meer weten? Neem contact op

Specificaties

  • Genre: theater
  • Door: Amar
  • Thema: diversiteit en inclusie
  • Duur: 50 minuten
  • Opbouw: 90 minuten
  • Max. groepsgrootte (school/theater): 150/500
  • Geschikt voor: alle leerjaren

Heb je vragen?

Neem eenvoudig contact met ons op!

Of mail info@kleinkunstig.nl

Informatieaanvraag
Voorstelling Amar Speelt Ali